Ber løslatt gissel holde kjeft

Italias justisminister Roberto Castelli ber Giuliana Sgrena slutte med de «grunnløse» anklagene mot de amerikanske soldatene som skjøt på henne i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En italiensk etterretningsagent ble drept og Sgrena ble såret da amerikanske styrker åpnet ild mot bilen de kjørte på veien mot flyplassen i Bagdad.

Sgrena, som er journalist i den italienske kommunistavisen Il Manifesto, har etter løslatelsen hevdet at hun trolig ble angrepet med overlegg, noe mange av hennes landsmenn også synes å tro.

For statsminister Silvio Berlusconi, som til sterke hjemlige protester har sendt 3.000 italienske soldater til Irak, er Sgrenas anklager lite velkomne.

- Hun har forårsaket enorme problemer for regjeringen, og har også forårsaket sorg som vi godt kunne ha vært foruten, sier justisminister Roberto Castelli.

At den prisbelønte journalisten også avviser at kidnapperne var drapsmenn, og antyder at hun kanskje overspilte litt da hun på kidnappernes video gråtende tryglet Berlusconi om å hente hjem de italienske soldatene fra landet, har ikke gjort irritasjonen i regjeringskontorene mindre.

- Sgrena burde være mer forsiktig. Hun har sagt mye tøv, hun snakker uforsiktig og kommer med uforsiktige kommentarer, sier Castelli.

(NTB)

LØSLATT: Giuliana Sgrena ble holdt som gissel i Irak.
KRITISK: Italias justisminister Roberto Castelli.