Ber Madeleines foreldre dra hjem

- De gir byen et dårlig rykte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvareren til den eneste mistenkte i Madeleine-saken har sett seg lei på familien McCanns tilstedeværelse i den portugisiske feriebyen Praia da Luz.

Nå ber advokat Fransisco Pagarete om at familien reiser hjem til Storbritannia.

Pargarete sier at han snakker på vegne av innbyggerne i byen på algarvekysten, skriver Sky News.

- Disse «forbanna McCanns»

Innbyggerne mener at familien til fire år gamle Madeleine gir byen et dårlig rykte og at innbyggerne sliter økonomisk fordi turistene har uteblitt etter at den lille jenta ble bortført mens hun sov torsdag 3. mai.

Innbyggerne i Praia da Luz sier at disse «forbanna McCanns» bare kan reise hjem. De gir byen et dårlig rykte.

Ikke normalt

Han kritiserer også foreldrene Kate og Gerry McCann fordi de lot sine tre barn sove alene i ferieleiligheten mens de selv satt på en tapasbar med kollegaer og venner.

FORSVANT MENS HUN SOV: Torsdag 3. mai ble Madeleine McCann bortført mens hun sov i familiens ferieleilighet. Foto: Reuters/Scanpix
FORSVANT MENS HUN SOV: Torsdag 3. mai ble Madeleine McCann bortført mens hun sov i familiens ferieleilighet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Jeg syns ikke det er normalt at noen lar barna være alene. Ikke for å angripe familien McCann på noen som helst måte, det er bare ikke en vanlig ting å gjøre, har advokaten sagt til London-avisen, Evening Standard.

Advokaten hakker løs på foreldrene i den britiske tabloiden.

- Så, etter at dette skjer, drar de fra tvillingene og reiser for å møte paven. Skulle tro det var en McCann-turné, sier han.

Presses av mediene

Kate og Gerry har blitt hardt presset av portugisiske medier de siste dagene. Ulike medier har skrevet at politiet ikke lenger tror at fireåringen ble bortført, men at hun ble drept i familien McCanns ferieleilighet.

Madeleines småsøsken, Sean og Amelia har blitt tatt ut av barneklubben i hotellkomplekset hvor familien går. Tidligere har de to gått dit daglig og lekt, men etter at fotografer begynte å ta bilder av de to barna, ble det slutt på leken. I tillegg ble andre ferierende forstyrret av alt oppstusset rundt klubben i forbindelse med at McCann-familien oppholdt seg der, skriver Sky News.

Tror Madeleine lever

Foreldrene tror fortsatt at Madeleine er i live.

- Da vi snakket med politiet i forrige uke, sa de at de så etter et levende barn. Og det har de sagt mange ganger, har Kate McCann sagt til Times Online.

Advokat Pargarete håper nå at hans klient snart blir sjekket ut av Madeleine-saken.

- Dersom politiet ikke løser dette, vil NN alltid bli utpekt på gata som hovedmistenkt. Det har vært et mareritt for ham, og det har vært et langt et. Vi får håpe det er over snart.

FÅR SVI AV PORTUGISISK MEDIA: Kate og Gerry McCann har fått hard medfart de siste dagene.