Ber Mladic overgi seg

Serbiske myndigheter bekrefter i kveld at de har funnet krigsforbryteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene i Serbia bekrefter til AP at Ratko Mladic er lokalisert og at de forhandler om hans overgivelse.

- Mladic er lokalisert, men har ikke blitt arrestert ennå, sier kilden til AP.

Kilden er høyt plassert i sikkerhetstjenesten, og krever å være anonym fordi han ikke har lov til å snakke med media.

Forskjellige meldinger

Det statlige nyhetsbyrået i Serbia, Tanjug, meldte tidligere i kveld at Mladic var pågrepet, mens andre meldte at han var lokalisert, men ikke pågrepet ennå.

Ifølge Sky News ble Mladic pågrepet i Beograd. Tanjug meldte at Mladic var på vei til den amerikanske flybasen i Tuzla. Derfra skal han fraktes til den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag i Nederland.  

Haag-domstolen bekrefter opplysningene om at en arrestasjon er nært forestående, melder AP. Men talskvinnen Florence Hartmann sier domstolen ikke har fått beskjed om at Mladic allerede er tatt.

Alvorlig siktelse

Mladic er etterlyst for krigsforbytelser, og er tiltalt folkemord under beleiringen av Sarajevo, der 12 000 mennesker mistet livet. Han er i tillegg etterlyst for massakren i Srebrenica i 1995, der 8000 muslimer ble drept.

Det internasjonale presset har økt for å arrestere Mladic. EU advarte serbiske myndigheter sist måned om at et eventuell medlemsskap er i fare hvis de ikke klarte å få overlevert Mladic.

Serbia har også lenge jobbet med å etablere tettere forhold til NATO, og de har også etterlyst en mer aktiv innsats for å fange Mladic.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

JAGET MANN: Ratko Mladic er en av de mest sentrale forbryterne som er ettersøkt etter krigen i Bosnia.