Nye permisjonsregler for foreldre

Ber mødre skjerpe seg

Regjeringen sørger for at tredelt foreldrepermisjon kan innføres i ekspressfart allerede 1. juli. Venstre-Trine ber om at norske mødre da «skjerper seg» og lar pappa slippe til.

VENSTRE-SEIER: Trine Skei Grande (V), her med partikollega Guri Melby sin 4 mnd. gamle sønn Lavrans, og 
Linda H. Helleland (H), er fornøyde med at regjeringen er i rute med saken om tredeling av foreldrepermisjon. 

Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VENSTRE-SEIER: Trine Skei Grande (V), her med partikollega Guri Melby sin 4 mnd. gamle sønn Lavrans, og Linda H. Helleland (H), er fornøyde med at regjeringen er i rute med saken om tredeling av foreldrepermisjon. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag går saken om tredeling av foreldrepermisjon i statsråd.

Dermed går Venstre-leder Trine Skei Grande til partiets landsmøte førstkommende helg med en real likestillingsseier i kofferten.

- Dette var jo en viktig sak for oss i regjeringsforhandlingene, og det er viktig for oss å vise at vi er i front på likestilling, selv når det er på temaer som er krevende, slik jeg tror noen mammaer kan oppfatte dette, sier Venstre-lederen, som tidligere har vært forkjemper for en enda mer radikal løsning, nemlig todeling.

Ber mødre slippe til pappa

Både Venstre-lederen og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) er spente på om tredelingen regjeringen nå innfører, vil gjøre at fedre tar mer foreldrepermisjon.

For at det skal skje, må både arbeidsgivere og fedre sørge for å ta ansvar, men dagens mødre må også tørre å slippe opp, påpeker Venstre-lederen.

- Jeg tror dette er en av likestillingssakene hvor vi damene må skjerpe oss litt. Nå må vi gi litt slipp for at menn skal få slippe til på det som tradisjonelt har vært kvinners arena, sier Skei Grande, som viser til at hun har blitt kontaktet av flere kvinner som er kritisk til tredeling av permisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer