Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber muslimer fortsette terroren

- Hvis vi blir drept eller anholdt, så fortsett på veien, sier al-Zawahri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang åpner al Qaida-toppene for at de kan bli fanget eller stoppet på grunn av terroren de står bak. I lydopptaket som ble kjent i dag, sier han hva tilhengerne i så fall skal gjøre:

- Dere, Islams unge, dette er vår beskjed: Hvis vi blir drept eller anholdt, så fortsett på veien etter oss. Ikke svikt Gud eller Profeten, og ikke svikt tilliten med viten og vilje.

Foreløpig er det ikke mulig å få bekreftet at stemmen på båndet virkelig tilhører al Qaida-toppen. Senest for en måned siden kom en annen melding fra Ayman al-Zawahri. Da sa han at USA vil bli slått i Irak og Afganistan.

Stemmen høres lik ut som sist, men referansen til at de to terroristene kan bli drept eller tatt, er uvanlig og gjør at beskjeden skiller seg ut fra tidligere bånd. Avsenderen tenderer til å snakke litt raskere og mer energisk enn tidligere, ifølge dem som har hørt det, melder AP.

Al Jazeera vil ikke avsløre hva som sies på den delen av tapen som ikke er offentliggjort. Det er ikke klart hvor gammelt opptaket er. CIA studerer lydbåndet nå.

BRINGER DØD:</B> Terroristenes mål er å bringe død, frykt og sorg med aksjonene sine og ødelegge alt som er vestlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media