Ber muslimer i Norge ta til gatene mot IS

Varsler flere demonstrasjoner i ukene som kommer.

- ABSURD: Forstander i Det islamske forbundet, Basim Ghozlan, har postet dette bildet av seg selv på facebook, som en reaksjon på IS og Profetens Umma. Nå oppfordrer han alle i å demonstrere mot de ekstreme islamistene som han mener misbruker islams navn. Foto: Privat/Linda Alzaghari/Minotenk
- ABSURD: Forstander i Det islamske forbundet, Basim Ghozlan, har postet dette bildet av seg selv på facebook, som en reaksjon på IS og Profetens Umma. Nå oppfordrer han alle i å demonstrere mot de ekstreme islamistene som han mener misbruker islams navn. Foto: Privat/Linda Alzaghari/Minotenk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Basim Ghozlan, forstander for Det islamske forbundet sier at alle som har anledning bør delta på demonstrasjoner mot IS.

Han forteller at også islamske organisasjoner nå planlegger å arrangere en stor demonstrasjon mot ekstremisme og IS i løpet av et par uker i Oslo. Allerede mandag er det varslet en demonstrasjon gjennom facebook-aksjonen «NO2ISIS: Ikke i Islams navn»

- Jeg synes alle initiativ er gode. Det viser at folk er engasjerte i denne viktige saken, sier Ghozlan til Dagbladet.

- Dette berører alle på en måte, og saken er alvorlig.

- IS en skam Ghozlan skriver selv på Facebook at Ubaydullah Hussein og gruppene som kaller seg «Profetens Ummah» og «Islamsk stat» er en skam for muslimer.

«Deres virkelighetsoppfatning er så absurd at jeg lurer på om de trenger et opphold på psykiatrisk institusjon», skriver den profilerte muslimske forstanderen.

- Ja, de handler i islams navn, men deres væremåte og tenkemåte er så fjern og absurd at det skremmer hver og en. Om vi ikke står fram, og tar avstand og sier at den islam vi står for er noe annet enn den de snakker om, kan det bidra til at andre blir redde for muslimer, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer