Ber muslimer ta ferie fra jobben under ramadan hvis de ikke klarer begge deler

Muslimske Sølva Saxelin har et klart råd til trosfeller som ikke håndterer både fasten og arbeidslivet i Norge.

TA FERIE: - Hvis man føler at det blir for mye å faste og samtidig jobbe, for eksempel hvis man har en veldig fysisk jobb og er redd for å ikke yte nok, bør man ta ferie i deler av ramadan istedet for å la være å faste, sier Saxelin, som i går ble intervjuet i avisa Dagen om sitt syn på fastemåneden. Foto: Privat.
TA FERIE: - Hvis man føler at det blir for mye å faste og samtidig jobbe, for eksempel hvis man har en veldig fysisk jobb og er redd for å ikke yte nok, bør man ta ferie i deler av ramadan istedet for å la være å faste, sier Saxelin, som i går ble intervjuet i avisa Dagen om sitt syn på fastemåneden. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag startet muslimenes fastemåned ramadan - og fram til id 6. juli skal troende over hele verden faste fra soloppgang til solnedgang.

Det kan gjøre deg både sliten og slapp å gå så lenge uten mat.

Muslimske Sølva Saxelin har et klart råd til trosfeller som ikke håndterer både fasten og arbeidslivet i Norge: Ta ut ferie.

- Hvis man føler at det blir for mye å faste og samtidig jobbe, for eksempel hvis man har en veldig fysisk jobb og er redd for å ikke yte nok, bør man ta ferie i deler av ramadan i stedet for å la være å faste, sier Saxelin, som mandag ble intervjuet i avisa Dagen om sitt syn på fastemåneden.

Bør ikke kreve tilrettelegging Hun tror ikke ramadan skaper store problemer på norske arbeidsplasser. Hovedpoenget hennes er at ramadan er en privatsak som muslimer selv bør ordne opp i og at muslimer ikke skal kreve at samfunnet tar hensyn.

Hun understreker at det ikke er nødvendig å ta ferie for alle. Noen kan enkelt gjøre arbeidsdagen litt enklere for seg selv ved å for eksempel bytte seg til kveldsvakter i stedet for dagvakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer