Ber myndighetene utsette Gardermoen-åpning

De flyplassansatte på Fornebu mener åpningen av hovedflyplassen på Gardermoen må utsettes. Med dagens veistandard og kapasitet ved Gardermoen, er åpning 8. oktober uansvarlig overfor både passasjerer, ansatte og hele distriktet, mener Harald Høier i flyttekomiteen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyttekomiteen for de flyplassansatte på Fornebu slo fast på en pressekonferanse i dag, at Samferdselsdepartementet ikke har overholdt utbyggingsvedtakene for veitransporten. Og at dagens veisystemer til Gardermoen ikke tåler trafikkøkningen som kommer fordi Romeriksporten ikke åpner som planlagt.

Høier mener de helse- og sikkerhetsmessige aspektene er satt helt til side i denne saken, og frykter et «trafikk-ragnarok» på strekningen Oslo- Gardermoen.

Ansatte krever hus

- Så lenge Romeriksporten ikke kan åpne til planlagt tid, henstiller vi på det sterkeste til myndighetene om at åpningen utsettes. Alle forutsetninger bør være på plass før åpning, sier Høier. Blir det ikke utsettelse, krever de flyplassansatte ved Fornebu busstransport til Gardermoen som et minimumskrav.

- Samtidig må vi kunne stille en reisetidsgaranti, slik at vi sikres tilstrekkelig hvile mellom øktene, og at reisingen ikke går utover fritiden, sier Tom Stensen i flyttekomiteen. Stensen la til at dersom de flyplassansatte pendlerne ikke kommer på jobb i rett tid, kommer heller ingen ut på reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer