Coronaviruset:

Ber én aldersgruppe unngå sosial kontakt

Etter et krisemøte i Grimstad ber ordføreren nå alle i alderen 15-20 år teste seg og å unngå all sosial kontakt.

FORVENTER FLERE SMITTEDE: Grimstad er inne i sin verste smitteperiode i pandemien. - Vi forventer at smittetallene vil stige de neste dagene, sier ordføreren. Foto: Tore Meek / NTB
FORVENTER FLERE SMITTEDE: Grimstad er inne i sin verste smitteperiode i pandemien. - Vi forventer at smittetallene vil stige de neste dagene, sier ordføreren. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Grimstad er inne i sin verste smitteperiode i pandemien. Kriseledelsen i kommunen har i dag sittet i et møte, og ordfører Beate Skretting sier til Dagbladet at situasjonen er svært alvorlig.

- I går ble det registrert 27 nye smittede, og vi har nå totalt 40 smittede i Grimstad. Vi har ikke fått inn dagens tall, men venter at det vil stige i dag og de neste dagene, sier Skretting til Dagbladet.

Hun forteller at alderen på de smittede i all hovedsak ligger mellom 15 og 20 år.

- Vi har oppfordret samtlige innbyggere mellom 15 og 20 år om teste seg i løpet av uka. Det vil totalt dreie seg om 2005 innbyggere, sier Skretting.

- Avstå sosial kontakt

- I tillegg har vi gått ut med en innstendig oppfordring til alle i samme alder om å avstå fra all sosial kontakt. Det er et stort behov for å slå ned smitten, sier hun.

Hun forteller at de ikke har forskriftsfestet dette, men at de har erfaring med at klare anbefalinger tidligere har hatt god effekt.

- Vi følger situasjonen tett fra time til time, og ser an behovet for å sette inn lokale tiltak, tilføyer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer