Ber næringsministeren forklare seg i Telenor-høring på Stortinget

Etter korrupsjons-anklagene i Uzbekistan.

REDEGJORDE OM TELENOR-SAKEN Næringsminister Monica Mæland kalte inn styreleder i Telenor, Svein Aaser, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for å forklare seg om korrupsjonsanklagene mot Vimpelcom. Nå blir hun selv bedt om å forklare seg på Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REDEGJORDE OM TELENOR-SAKEN Næringsminister Monica Mæland kalte inn styreleder i Telenor, Svein Aaser, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for å forklare seg om korrupsjonsanklagene mot Vimpelcom. Nå blir hun selv bedt om å forklare seg på Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter det NTB erfarer vil Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på sitt møte torsdag ettermiddag gå inn for høring i korrupsjonssaken.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) har tidligere gitt uttrykk for at han ikke er fornøyd med svarene fra næringsminister Monica Mæland (H).

- Min oppfatning er at Telenor tar arbeidet mot korrupsjon på alvor, skrev næringsministeren i en redegjørelse til Stortinget.

Bedt om å forklare seg Daværende næringsminister Trond Giske ba om en redegjørelse om de samme forholdene i 2012. Da la han saken død etter forsikringer fra Telenor-sjef og Vimpelcom-styremedlem Jon Fredrik Baksaas om at lisenskjøpet i Usbekistan hadde gått rettsmessig for seg.

- De tiltak styret i Telenor så lang har foretatt innebærer ingen garanti for at kritikkverdige eller ulovlige handlinger ikke har funnet sted. Det pågår en politietterforskning for å bringe klarhet i dette, skriver Mæland i sin redegjørelse.

Hun blir nå bedt om å forklare seg om Telenors involvering i teleselskapet VimpelComs kjøp av usbekiske lisenser.

Korrupsjonsmistanker Korrupsjonsmistankene mot VimpelCom fikk nytt liv for to uker siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer