Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber næringsministeren forklare seg i Telenor-høring på Stortinget

Etter korrupsjons-anklagene i Uzbekistan.

REDEGJORDE OM TELENOR-SAKEN Næringsminister Monica Mæland kalte inn styreleder i Telenor, Svein Aaser, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for å forklare seg om korrupsjonsanklagene mot Vimpelcom. Nå blir hun selv bedt om å forklare seg på Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REDEGJORDE OM TELENOR-SAKEN Næringsminister Monica Mæland kalte inn styreleder i Telenor, Svein Aaser, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for å forklare seg om korrupsjonsanklagene mot Vimpelcom. Nå blir hun selv bedt om å forklare seg på Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NTB erfarer vil Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på sitt møte torsdag ettermiddag gå inn for høring i korrupsjonssaken.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) har tidligere gitt uttrykk for at han ikke er fornøyd med svarene fra næringsminister Monica Mæland (H).

- Min oppfatning er at Telenor tar arbeidet mot korrupsjon på alvor, skrev næringsministeren i en redegjørelse til Stortinget.

Bedt om å forklare seg Daværende næringsminister Trond Giske ba om en redegjørelse om de samme forholdene i 2012. Da la han saken død etter forsikringer fra Telenor-sjef og Vimpelcom-styremedlem Jon Fredrik Baksaas om at lisenskjøpet i Usbekistan hadde gått rettsmessig for seg.

- De tiltak styret i Telenor så lang har foretatt innebærer ingen garanti for at kritikkverdige eller ulovlige handlinger ikke har funnet sted. Det pågår en politietterforskning for å bringe klarhet i dette, skriver Mæland i sin redegjørelse.

Hun blir nå bedt om å forklare seg om Telenors involvering i teleselskapet VimpelComs kjøp av usbekiske lisenser.

Korrupsjonsmistanker Korrupsjonsmistankene mot VimpelCom fikk nytt liv for to uker siden.

Da publiserte Klassekampen dokumenter som antyder at mer enn 600 millioner kroner er betalt fra VimpelCom til postkasseselskapet Takilant som betaling for telelisenser.

Svenske TeliaSonera har lenge vært etterforsket for sine overføringer av 2,2 milliarder kroner til Takilant som eies av Gayene Avkayan - en nær venninne av den usbekiske presidentdatteren Gulnara Karimova.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media