Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber NATO og EU gripe inn i Darfur

FNs generalsekretær Kofi Annan trygler om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO og EU må gripe inn for å få en slutt på konflikten mellom opprørsgrupper og regjeringsstyrker i Darfur-provinsen vest i Sudan, krever FNs generalsekretær Kofi Annan.

En FN-granskning avslørte at den sivile befolkningen i Darfur har blitt brutalisert av krigsforbrytelser som er så alvorlige at det kan dreie seg om forbrytelser mot menneskeheten, fastholder Annan.

- Mennesker dør hver eneste dag fordi vi ikke klarer å beskytte dem. Det er behov for ytterligere tiltak umiddelbart. De organisasjonene som har en virkelig kapasitet - både NATO og EU er vel representert i dette rommet - må nøye vurdere hva de praktisk sett kan gjøre for å få en slutt på denne tragedien, sa Annan da han talte til en sikkerhetskonferanse i München i dag.

Han roste innsatsen til de 1.850 soldatene fra Den afrikanske unions fredsbevarende styrke i Darfur, men fastholdt at andre internasjonale organisasjoner også må komme på banen.

Titusener av mennesker har mistet livet og 1,6 millioner er drevet på flukt som følge av krisen i Darfur.

(NTB)