Ber NATO om stridsvogner

Irak har bedt NATO gi 70 stridsvogner til landets sikkerhetsstyrker, og forespørselen er nå til vurdering i Brussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Irak har bedt NATO bidra med stridsvogner til landets sikkerhetsstyrker, og forespørselen er nå til vurdering i Brussel.

En talskvinne for NATOs operasjon i Irak bekrefter at en forespørsel om 70 russiskproduserte T72-stridsvogner nå er til vurdering.

Den irakiske fjernsynsstasjonen Iraqiya melder at NATO alt har tilbudt 120 slike stridsvogner, og en kilde i det irakiske forsvarsdepartementet sier det samme. Dette blir avvist av NATO-talskvinnen.

- Forespørselen er oversendt medlemslandene. Vi venter på deres svar. Det foreligger ennå ikke noe tilbud, sier Herdis Sigurgrimsdottir.

NATO har i flere år forsynt Iraks nye sikkerhetsstyrker med utstyr, mesteparten av det gammelt sovjetisk utstyr fra forsvarsalliansens nye medlemsland i Øst-Europa.

Den irakiske regjeringshæren hadde over 4.000 stridsvogner før den første Golfkrigen i 1991, men bare 500 av disse overlevde krigen. De resterende gikk tapt under den USA-ledede invasjonen i 2003.

(NTB)

ØNSKER TANKS FRA NATO: Barn leker i en kirkegård for stridsvogner. Irakerne etterlot seg hundrevis av tanks i retretten i Gulf-krigen i 1991. Foto: GUSTAVO FERRARI/AP/SCANPIX.
ØNSKER TANKS FRA NATO: Barn leker i en kirkegård for stridsvogner. Irakerne etterlot seg hundrevis av tanks i retretten i Gulf-krigen i 1991. Foto: GUSTAVO FERRARI/AP/SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer