Ber Nav-brukere fortelle om sine frustrasjoner

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) møter 80 Nav-brukere nå.

MØTER NAV-BRUKERE: Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil ha synspunkter på hva som kan gjøres for å forbedre Nav - fra brukerne selv. Det får han i et møte med 80 Nav-brukere i dag. Foto: Bjørn Langsem
MØTER NAV-BRUKERE: Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil ha synspunkter på hva som kan gjøres for å forbedre Nav - fra brukerne selv. Det får han i et møte med 80 Nav-brukere i dag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar ba arbeidsministeren misfornøyde brukere av Nav om å sende sine historier til ham. I underkant av 1 000 nordmenn delte sine erfaringer med Nav-systemet.

Rundt 80 personer ble trukket ut til å møte statsråden personlig, og han håndhilste på alle da han ankom lokalene i  Arbeids-og sosialdepartementet i Akersgata i Oslo.

Deretter lovet han dem å gå gjennom hva departementet ønsker å gjøre for å forbedre Nav.

Innspill Ifølge informasjonsavdelingen ved Arbeids- og sosialdepartmentet representerer de 80 som i dag møter Robert Eriksson, ulike typer Nav-brukere.

Deltakerne skal plasseres ved gruppebord på åtte-ni personer, og Erikssons statssekretærer skal notere ned hva brukerne foreslår av konkrete endringer.

Eriksson ønsker å få mest mulig innspill fra deltakerne på hvordan Nav kan bli mer brukervennlig. I løpet av mars måned skal han ha på plass et ekspertutvalg som skal gå gjennom hvordan Nav jobber og er organisert.

Avbyråkratisere En viktig oppgave for ekspertutvalget blir å avbyråkratisere Nav. Forrige gang et ekspertutvalg vurderte Arbeids- og velferdsetaten, var før Nav-reformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer