Ber nordmenn ta med kontanter på Hellas-ferie. Nå kommer de første tyveri-meldingene

Rakk så vidt å lande.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samtidig som nordmenn som skal til Hellas på ferie blir oppfordret til å ta med ekstra kontanter, har de første meldingene begynt å dukke opp om nordmenn som blir frastjålet pengene så snart de har ankommet landet.

En 16 år gammel norsk jente hadde 550 euro i kontanter med seg. Hun rakk så vidt å lande i Hellas før tyver stakk av med alle pengene hennes på en av de greske øyene, skriver Aftenposten.

- I tillegg har vi hatt et annet tilfelle av tyveri, så vi frykter at dette skal øke etter hvert. Kriminelle vet jo nå at turistene kommer til øyene med masse kontanter på seg, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Hun oppfordrer derfor nordmenn som skal til Hellas på ferie i sommer til å være forsiktige.

- Ta med kontanter, men ikke store beløp. Spre risikoen ved at pengene fordeles på hele reisefølget. Legg penger i safe der det er mulig. Og så oppfordrer vi alle om å passe godt på pengene sine når de oppholder seg på strendene, sier Vennesland, som viser til at reiseforsikringer ikke dekker mer enn tyveri av 3.000 kroner per person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.