Israels ambassade:

Ber Norge avslutte kontakten med Hamas

Den israelske ambassaden ber Utenriksdepartementet avslutte all kontakt med Hamas. UD på sin side sier de vil fortsette kontakten.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at departementet vil opprettholde kontakten med Hamas. Foto: Javad Parsa / NTB
Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at departementet vil opprettholde kontakten med Hamas. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

- Israel motsetter seg enhver form for samtaler med terrororganisasjonen Hamas og forventer at enhver regjering som har samtaler med Hamas, slutter med det umiddelbart.

Det skriver den israelske ambassaden i Oslo i en epost til VG.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier til avisen at de vil fortsette å ha kontakt.

- I kraft av Norges mangeårige engasjement i den israelsk-palestinske konflikten og tilstedeværelse i regionen har vi mange kontakter mot aktører i Midtøsten, også Hamas, sier han.

Eide sier at Norge kan fordømme slike gruppers terrorhandlinger på det sterkeste selv om de har kontakt med dem.

- I vår dialog med Hamas har vi tydelig formidlet vår sterke fordømmelse av deres avskyelige terrorhandlinger mot sivile i Israel. Vi har gitt klar beskjed om at voldshandlingene må stanses umiddelbart, at gislene må løslates, at sivile beskyttes og at det gis humanitær adgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer