Ber norsk-pakistanere melde seg

Politiet etterlyser flere vitner som kjente de involverte i trippeldrapsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oslo tingrett skal i ettermiddag avgjøre om Shahzad Khan, som er siktet for å ha drept sine tre søstre må bli sittende i varetekt.

«Fengsles» i fire uker

Før fengslingsmøtet i dag fikk retten en erklæring fra Khan om at han ikke så seg i stand til å møte i retten personlig. Foreløpig har politiet bare hatt én kort samtale med 30-åringen for at han skulle frita helsevesenet fra taushetsplikt, og han har har ikke blitt avhørt.

- På Dikemark sykehus får han nå den medisinske hjelpen han trenger, men det er en fordel om også de rettslig oppnevnte psykiatrisk sakkyndige kan starte sin observasjon av ham ham så fort som mulig, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet.no

Gulnes opplyser at de sakkyndige ikke er oppnevnt ennå, men at politiet jobber sammen med siktedes advokater for å få på plass eksperter som også den trippeldrapssiktede kan ha nok tillit til.

Shazads tilstand på drapstidspunktet vil stå helt sentralt i en rettssak.

- På generelt grunnlag kan jeg si at en alvorlig psykisk lidelse hos gjerningsmannen kan gi en dom på tvungen behandling i stedet for fengsel, sier politiadvoakten.

Etterlyser flere vitner

PSYKIATRISK VURDERING: Politiadvokat ba formelt om varetektsfengsling i fire uker i dag, men håper rettspsykiatere kan starte sin observasjon av Shahzad Khan så fort som mulig på Dikemark sykehus. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
PSYKIATRISK VURDERING: Politiadvokat ba formelt om varetektsfengsling i fire uker i dag, men håper rettspsykiatere kan starte sin observasjon av Shahzad Khan så fort som mulig på Dikemark sykehus. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Politiet har avhørt en rekke vitner i saken, men ba om lukkede dører under fengslingsmøtet fordi flere sentrale avhør gjenstår.

- Dessuten ønsker vi kontakt med folk i det norsk-pakistanske miljøet som kjente siktede eller noe av de avdøde. Det er påfallende få som så langt har meldt seg som vitner, sier Gulnes.

Gulnes ba i dag om at Shahzad Khan blir fengslet i fire uker i full isolasjon -  med brev- og besøksforbud og uten tilgang til aviser og tv. Dette får imidlertid ingen konsekvenser for hans nåværende situasjon.

- Han blir værende på sykehus til en fagmedisinsk vurdering eventuelt tilsier noe annet, konstaterer politiadvokaten.

Fengslingsmøtet pågikk i 14-tida fortsatt i Oslo tingrett. 

<B>BISTÅR:</B> Advokat Abid Q. Raja (t.h.) er i tett kontakt med familien til de drepte søstrene og bistår 30-åringens forsvarer Trusl Dramer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer