Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om 10 000 nye innvandrere

Nordlendingene vil bli flere.

VEKSTPLANER:Fylkesordføreren i Nordland, Mariette Korsrud er med på å gjennomføre planen for økt vekst i Nordland gjennom internasjonalisering. Her fra da hun la ned grunnsteinen på Hamsunsenteret på Presteid i Hamarøy tidligere i år. Hun fikk hjelp av fylkesråd for kultur og miljø, Geir Ketil Hansen (t.v.) og Hamarøy-ordfører Rolf Steffensen (t.h.). FOTO: SCANPIX
VEKSTPLANER:Fylkesordføreren i Nordland, Mariette Korsrud er med på å gjennomføre planen for økt vekst i Nordland gjennom internasjonalisering. Her fra da hun la ned grunnsteinen på Hamsunsenteret på Presteid i Hamarøy tidligere i år. Hun fikk hjelp av fylkesråd for kultur og miljø, Geir Ketil Hansen (t.v.) og Hamarøy-ordfører Rolf Steffensen (t.h.). FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mens den rødgrønne regjeringen gjør det de kan for å redusere innvandringen til Norge, blant annet ved å innføre nye regler for ekteskap, går et norsk fylke andre veien. Nordland fylkeskommune lanserer nå en kampanje for å skaffe 10.000 nye innvandrere til fylket.

Vekstprosjekt
Målet er å redde distriktskommunene.

- Med det nye prosjektet «Vekst ved internasjonalisering» er målet å skaffe minst 10 000 nye innvandrere, sier fylkesråd for næring og samferdsel, Arve Knutsen (KrF) til Nationen.

NHO-støtte
Eldrebølgen og utsikter til vekst i ulike havnæringer og reiseliv danner bakteppet for politikernes initiativ. Prosessen for å øke tilflyttingen fra utlandet er vedtatt av fylkestinget og skal skje sammen med blant andre KS og NHO.

Samtidig som at Norge de siste ti åra har fått 350 000 nye innbyggere, har Nordland mistet 3 000 innbyggere. I dag er det rundt 10 600 innvandrere bosatt i Nordland. Det utgjør 4,5 prosent av fylkets befolkning på 235.400 personer.

25 000
På landsbasis utgjør innvandrere 10,6 prosent av befolkningen. For Nordland ville derfor antall innvandrere ha vært 25 000 hvis nivået skulle ha vært det samme som for resten av landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling