Ber om 13 års fengsel for drap i Skien

39-åring tiltalt for drap på sin fraseparerte kone i januar i år.

KNIVDREPT En trebarnsmor fra Skien ble drept i januar i år. Aktor har nå lagt ned påstand om 13 års fengsel for tiltalte. Foto: Torbjørn Berg
KNIVDREPT En trebarnsmor fra Skien ble drept i januar i år. Aktor har nå lagt ned påstand om 13 års fengsel for tiltalte. Foto: Torbjørn BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Aktor har lagt ned påstand om 13 års fengsel for 39-åringen som er tiltalt for å ha drept sin fraseparerte kone i Skien i januar i år.

Tiltalen mot mannen inneholder flere tilfeller av vold og trusler fra 2007 og fram til den 33 år gamle kvinnen ble drept i Skien natt til 11. januar i år.

Mannen ringte selv inn til politiet og fortalte at to personer var skadd. Politi- og ambulansepersonell fant kvinnen alvorlig skadd. Hun døde på sykehuset i Skien noen timer senere. Også mannen var skadd.

Begge var norske statsborgere, men født i Jordan. De giftet seg i 1996, men ble separert i 2008. 39-åringen fikk besøksforbud i fjor, men kvinnen skal selv ha bedt om at besøksforbudet ble opphevet.

39-åringen erkjenner ikke straffskyld i saken. Han har forklart at ekskona knivstakk seg selv, og at han forsøkte å ta kniven fra henne da hun angrep ham.

(NTB)