DREPT I 1999: Aktor i saken mot mannen som er dømt for drapet på  Kristin Juel Johannessen  i Hedrum i Larvik i 1999, ber nå om at straffen blir 13 års fengsel. Foto: PRIVAT / NTB Scanpix.
DREPT I 1999: Aktor i saken mot mannen som er dømt for drapet på  Kristin Juel Johannessen  i Hedrum i Larvik i 1999, ber nå om at straffen blir 13 års fengsel. Foto: PRIVAT / NTB Scanpix.Vis mer

Ber om 13 års fengsel i Kristin-saken

Aktor ville krevd 14 år. Går ned ett år på grunn av lang tid siden drapet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i 1999 må straffes med 13 års fengsel, ener aktoratet.

- Det finnes ingen formildende omstendigheter i denne saken, sa statsadvokat Per Halsbog da han holdt aktoratets straffeutmålingsprosedyre i Borgarting lagmannsrett mandag.

13 års fengsel er ett år strengere enn det Larvik herredsrett kom fram til i 2001.

Aktor mener 14 års fengsel burde vært straffen, men har gått ned ett år som kompensasjon for den lange tiden som er gått fra drapet fant sted.

40-åringen som har stått tiltalt for drapet på den tolv år gamle jenta i for 17 år siden, ble fredag kjent skyldig av juryen.

Partene skal derfor nå argumentere for hva som er det korrekte straffenivået.

– Når det gjelder skjerpende omstendigheter er det minst to ting som springer en i øyne; det dreier seg om et drap på en tolv år gammel jente. I tillegg ble jenta overfalt i forkant av drapet, sa Halsbog.

(NTB).