Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om 18 års fengsel for drapet på Helge Ove Irgens

Drepte mannen med engangsgrill.

DRAPSSAK: Statsadvokat Benedicte Hordnes sier at drapet på Helge Ove Irgens var planlagt av den 32 år gamle drapstiltalte kvinnen fra Filippinene. Aktor ber om 18 års fengsel for drapet. Foto: Leif Stang/Dagbladet
DRAPSSAK: Statsadvokat Benedicte Hordnes sier at drapet på Helge Ove Irgens var planlagt av den 32 år gamle drapstiltalte kvinnen fra Filippinene. Aktor ber om 18 års fengsel for drapet. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor ber om 18 års fengsel for den filippinske kvinnen som er tiltalt for overlagt drap på ektemannen Helge Ove Irgens (61) i Hordaland 2014, melder Bergensavisen.

Den 32 år gamle kvinnen har erkjent å ha lurt sovemedisinen Vallergan i Helge Ove Irgens og at hun deretter plasserte en brennende engangsgrill ved sengen hans. Vinduer og døra til soverommet var stengt.

Drapet skal ha skjedd mellom 24. og 25. juni 2014. Paret hadde vært gift siden 2007. Den drapstiltalte kvinnen er norsk statsborger.

Obduksjonsrapporten fra Gades institutt på Haukeland universitetssykehus viste at Irgens døde av kullosforgiftning og at han hadde store mengder medikamenter i blodet. Ekteskapet skal ha vært konfliktfullt over lengre tid. Under etterforskningen gjorde politiet beslag i en mobiltelefon og en PC.

Under undersøkelser av PC-en fant politiet at det var søkt etter forskjellig metoder for å ta livet av et menneske ved forgiftning. Det skal ha skjedd over lengre tid at hun søkte informasjon om gift som kunne brukes.

Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart