UNDERSØKELSER: Politiet gjorde tekniske undersøkelser i en bolig i etterkant av drapet. Foto: Jacques Hvistendahl
UNDERSØKELSER: Politiet gjorde tekniske undersøkelser i en bolig i etterkant av drapet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Ber om 18 års fengsel for Kongsvinger-drapet

Lars Erik Flem Andersen drept i Kongsvinger i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel for 22-åringen som har innrømmet å ha drept Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger i fjor.

Førstestatsadvokat Arne I. Dymbe mener den 22-årige mannen er skyldig i overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, skriver VG Nett.

- For forsettlig drap krever det at man vet hva man gjør da man dreper. Overlegg krever noe mer. Det krever at det ligger en konkret overveielse bak drapet, og en klar tanke om hvordan drapet skal utføres, sa Dymbe i prosedyren i Glåmdal tingrett torsdag.

22-åringen har innrømmet forsettlig drap, men nekter for at det var planlagt.

Den tiltalte har i retten forklart at han drepte etter at han fikk høre at samboeren ville gå fra ham. Han bekreftet også at 18-årige Lars Erik Flem Andersen var et tilfeldig offer.

Offeret ble drept av minst 35 knivstikk midt i et boligstrøk på Langeland i Kongsvinger. Drapet utløste en omfattende etterforskning med avhør av over 350 vitner. Flere personer ble også pågrepet før politiet kom på sporet av mannen som nå sitter på tiltalebenken.

NTB

DREPT: Lars Erik Flem Andersen.
DREPT: Lars Erik Flem Andersen. Vis mer