Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om 18 års forvaring for drapet på Joakim (18) i Mandal

Tiltalt for forsettelig drap.

KOMPISDRAP  Den drepte Joakim Ophaug Røksland ble her minnet av elevene ved Mandal Videregående Skole. 18-åringen som nå er tiltalt for forsettelig drap, var en venn av avdøde. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
KOMPISDRAP Den drepte Joakim Ophaug Røksland ble her minnet av elevene ved Mandal Videregående Skole. 18-åringen som nå er tiltalt for forsettelig drap, var en venn av avdøde. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktor ber om 18 års forvaring for 20-åringen som er tiltalt for å ha drept kameraten sin Joakim Ophaug Røksland (18) i Mandal i april i fjor, melder NRK. Røksland ble funnet drept på Ime i Mandal den 22. april i fjor.

- Han synes å ha lite potensiale for endring ved behandling, og det er ikke tilstrekkelig for å forhindre gjentakelse, sa statsadvokat Beate Rullestad-Jansen under sin prosedyre, skriver av Fædrelandsvennen.

Drepte kameraten 20-åringen er tiltalt for å ha drept kameraten i Mandal i fjor. Han skal i tillegg ha planlagt å tenne på et skoleauditorium mens en rekke medelever var der.

Ifølge tiltalen ble Røksland stukket med en bajonett og en machete, etter at kameraten først teipet fast beina og armene hans. Etter drapet truet 20-åringen til seg en bil og kjørte til ei veikro, der han truet til seg ei flaske vann, heter det i tiltalen. 20-åringen har erkjent at han drepte kameraten sin.

Bekymringssamtale Politiet gjennomførte i begynnelsen av april i fjor samtaler med den drapstiltalte 20-årigen, etter at han hadde ytret ønske om å reise til Irak for å kjempe mot IS.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart