Kvaløya-drapene:

Ber om 21 års forvaring for dobbeltdrapene på Kvaløya

Aktor ber om 21 års forvaring for 50-åringen som er kjent skyldig i dobbeltdrap på Kvaløysletta utenfor Tromsø høsten 2014.

ÅSTED: 48 år gamle Hermod Magne Steinsund ble funnet skutt og drept i gangen i sin egen leilighet 23. september 2014. Politiet holdt vakt ved huset og avhørte i vitner i området den samme kvelden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ÅSTED: 48 år gamle Hermod Magne Steinsund ble funnet skutt og drept i gangen i sin egen leilighet 23. september 2014. Politiet holdt vakt ved huset og avhørte i vitner i området den samme kvelden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette er samme straff som tiltalte ble dømt til i Nord-Troms tingrett i mars i år.

Begjæringen kommer etter at en 50 år gammel mann fra Tromsø igår ble kjent skyldig i drapene på Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45) høsten 2014.

Dommen falt i Hålogaland lagmannsrett.

Juryen svarte ja på de tre spørsmålene som ble stilt av retten og er dermed enig i påtalemyndighetens påstand om at også Stein Håvard Larsen ble skutt og drept av tiltalte.

Til tross for omfattende etterforskning og flere grundige søk, har Larsen aldri blitt funnet.

Førstestatsadvokat Lars Fause mener det er straffeskjerpende at liket av Stein Håvard Larsen ble fjernet og aldri senere har blitt funnet.

Han fant ingen formildende omstendigheter i saken mot 50-åringen og karakteriserte begge drapene som «fullstendig umotiverte».

Lagretten svarte også ja på spørsmålet om at drapet på Steinsund ble utført med overlegg, og at 50-åringen var strafferettslig tilregnelig da drapene ble begått. Steinsund ble skutt i sitt eget hjem.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer