PÅSTAND: Aktoratet la ned påstand om 21 års forvaring for den dobbeltdrapstiltalte kvinnen i Kristiansand. Foto: Ralf Lofstad
PÅSTAND: Aktoratet la ned påstand om 21 års forvaring for den dobbeltdrapstiltalte kvinnen i Kristiansand. Foto: Ralf LofstadVis mer

Dobbeltdrapstiltalte i Kristiansand:

Ber om 21 års forvaring for Kristiansand-kvinne

Aktor la ned påstand om 21 års forvaring for den 43 år gamle kvinnen i Kristiansand som er tiltalt for to drap med tolv års mellomrom.

I 2002 ble kvinnens far funnet død i et badekar i sitt hjem i Kristiansand. Tolv år senere ble hennes tidligere samboer funnet død på et hotellrom i byen.

Rettssaken mot kvinnen har gått i Kristiansand tingrett siden 12. november.

Så sent som i forrige uke ble det besluttet å endre tiltalen mot kvinne fra forsettlig til overlagt drap.

Ifølge tiltalen tok kvinnen livet av sin ekssamboer Øystein Hagel Pedersen i april 2014, på et hotellrom i Kristiansand. Påtalemakten mener hun først dopet ham ned med store mengder innsovningsmedisin, før hun kvalte ham med ei pute.

Etterforskningen av ekssamboerens dødsfall ledet til siktelse og tiltale også for farens dødsfall, helt tilbake i 2002. Han ble funnet død i badekaret hjemme hos seg selv, og da politiet i fjor åpnet grava, fant de spor av beroligende midler som de mener kan knyttes til dødsfallet.

Kvinnen er også tiltalt for å ha dopet ned en nå 58-åring ekskjæreste med samme innsovningsmedisin som ble funnet i ekssamboerens kropp. Dette skjedde ifølge tiltalen tre ganger, hvorav han én gang havnet på sykehus.

I tillegg misbrukte hun ifølge tiltalen også kredittkortene til 58-åringen for over 150 000 kroner.

43-åringen nekter straffskyld for alle punktene i tiltalen, og har heller ikke ønsket å forklare seg i retten.