Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om 740 000 for å ha forsvart staten mot Røkke

Sendte først Geelmuyden.Kiese-regningen til Røkke.

BER OM 740 000: Statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll. Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BER OM 740 000: Statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under statens konflikt med Kjell Inge Røkke i vår, fant statens representant i Aker Holding-styret, Berit Kjøll, som selv fikk en sentral rolle i striden da hun anklaget Røkke for løgn, ut at det var best å kontakte profesjonelle kommunikasjonsrådgivere for å håndtere pågangen fra media.

Blant dem var daglig leder i GeelmuydenKiese Stein Jacob Frisch og to kolleger.

Nå har Kjøll sendt regningen, som kom på 740 000 kroner, videre til staten, melder TV2-nyhetene. Før moms er regningen på 590 000 pluss moms, bekrefter Frisch overfor Dagbladet.

- Hvem bestilte oppdraget?

- Vi ble hyret inn av statens representant i Aker Holding-styret. Vi har forholdt oss til Berit Kjøll. sier Frisch til Dagbladet.

- Hvem sa Kjøll at skulle stå for betalingen?

- Detaljer som det legger ikke vi oss opp i. Den gang var det bare å brette opp ermene og sette i gang. Det var viktig for Kjøll å raskt få håndtert over 100 pressehenvendelser i døgnet og vi jobbet døgnet rundt i to måneder. Det var viktig at pressen ble fulgt godt opp, vi var tilsammen tre stykker som jobbet med denne saken, sier Frisch.

Ifølge TV 2 sendte Berit Kjøll først fakturaen til Aker Holding, der motstanderen under konflikten, Kjell Inge Røkke, er hovedaksjonær. Aker Holding sendte regningen i retur og dermed havnet den på statens bord, bekrefter statssekretær Øyvind Slåke (Ap) overfor TV 2.

«Departementet vil ta stilling dersom det kommer en formell anmodning om dekning av kostnader.», skriver han i en sms til TV-kanalen.

- Er 590 000 pluss moms en ublu pris for slik oppfølging?

-Det får andre si noe om, men vi har ikke fått klager fra de mange journalistene som ønsket informasjon, sier Frisch.

Berit Kjøll har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling