Ber om å bli evakuert fra rasfarlig fjell

Veien som isolerer Geiranger fra resten av landet blir ikke ryddet og åpnet i dag. Til det er rasfaren for stor. 11 mennesker som sitter innesperret på fjellet har bedt om å bli evakuert, men det er uvisst om noen tør bevege seg inn i området der de oppholder seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRANDA (Dagbladet :på nettet): Med flere tidligere ras i bakhodet tar ingen noen sjanser når det gjelder situasjonen for de 280 fastboende I Geiranger.

- Stranda kommunes beredskapsråd vurderte rasfaren som overhengende tilstede på sitt møte i formiddag. Det sier ordfører i Stranda, Inge Gjærde til Dagbladet :på nettet.

Meteorologene har meldt mildvær og regn, kombinert med kraftig vind i dag. Det øker rasfaren betydelig. Foreløpig er det oppholdsvær i Geiranger.

11 innestengt

11 mennesker som sitter innesperret på det vinterstengte hotellet Grande i Geiranger har bedt om å bli evakuert i dag. Om så skjer, blir avgjort på et møte senere i ettermiddag. Rasfaren er overhengende stor og det er usikkert om hjelpemannskapene vil bevege seg inn i området. De 11 har fått med beskjed om å holde seg innendørs og under bakkenivå i bygget. Det er det tryggeste, dersom et ras skulle komme ned fjellsiden og treffe hotellet.

Fikk reise

En ferje kom inn til Geiranger i formiddag. Den tok med seg omlag halvparten av de 140 gjestene som bor ved Hotel Union. Ferja var for liten til å ta med seg alle. Blant annet hadde gjestene med seg nærmere 50 biler og en buss som skulle med til kommunesenteret Stranda. Dermed settes en ny og større ferje inn senere I dag.

Fortsatt stengt

Den rassperrede riksveien mellom Eidsdal og Geiranger blir ikke åpnet i dag, men beredskapsrådet skal vurdere situasjonen på nytt sammen med Statens vegvesen på et møte i morgen.

Riksvei 60 fra Stranda mot Hellesylt er også fortsatt stengt etter et ras fredag. I dag har brøytemannskapene klart å rydde litt snø vekk fra veien, men heller ikke denne veistrekningen blir åpnet i dag. Riksveien fra Stranda mot Sykkulven og Ålesund er nå åpnet, etter at det har vært kolonnekjøring og tidvis stengt på den veistrekningen.

- Trolig blir denne strekningen stengt igjen i natt, sier Gjærde.

VEKK FRA UVÆRET:11 mennesker som sitter innesperret på hotell Grande i Geiranger har bedt om å bli evakuert i dag.