Dødsdømt fange:

Ber om å bli skutt

Den dødsdømte fangen Zane Michael Floyd fører en siste kamp. Han vil heller bli henrettet med å bli skutt enn ved injeksjoner.

DØDSDØMT: Zane Michael Floyd er dømt til døden etter å ha drept fire personer i 1999. Foto: Nevada Department of Corrections via AP,File
DØDSDØMT: Zane Michael Floyd er dømt til døden etter å ha drept fire personer i 1999. Foto: Nevada Department of Corrections via AP,File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konkret har Floyd bedt om å bli henrettet av en «firing squad», på norsk kalt eksekusjonspelotong. Det er The Guardian som melder dette.

Det er en henrettelsesmetode som har blitt brukt i krig, hvor det er flere personer som skyter personen som skal henrettes.

Floyd skal etter planen henrettes i juni i Nevada. Han er dømt for å ha drept fire personer, og skutt en femte person på et kjøpesenter i Las Vegas.

Floyds advokater har utfordret henrettelsesmetoden som er planlagt på Floyd. Som er tre forskjellige injeksjoner som skal bedøve, paralysere og til slutt drepe. Injeksjonsmetoden har vært kontroversiell. Der brukes dopet fentanyl, som kveler den som skal henrettes.

- Dette er ikke en måte å utsette henrettelsen på, har Floyds forsvarer, Brad Levenson, sagt ifølge The Guardian.

Om de skal utfordre henrettelsesmetoden må forsvaret samtidig bringe på banen en alternativ metode.

- Skudd mot hodet vil være den mest humane måten, sier Levenson.

Forslaget kommer kort tid etter det har blitt kjent at myndighetene i Nevada vurderer å fjerne dødsstraff. Om han blir henrettet vil Floyd være den første personen til å bli henrettet i Nevada siden Daryl Mack i 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer