Ber om å stoppe reform
«umiddelbart»

Israels president Yitzhak Herzog ber om umiddelbar stopp for det kontroversielle forslaget om reform av rettsvesenet i Israel. Mandag morgen melder flere israelske medier at statsminister Netanyahu vil annonsere det samme.

Det ventes at Israels statsminister Benjamin Netanyahu holder en tale etter de omfattende demonstras... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • SISTE: Statsminister Netanyahu går klokka 13.25 ut på Twitter med en oppfordring: «Jeg ber alle demonstranter i Jerusalem, på høyre- og venstresida, om å oppføre seg ansvarlig og ikke voldelig. Vi er et broderlig folk.»
  • Reuters melder at et mistillitsforslag mot regjeringen har blitt nedstemt i Knesset mandag.
  • Ifølge kringkasteren KAN har Netanyahu holdt et møte med regjeringskoalisjonen hvor det har blitt bestemt at lovforslaget skal settes på vent. Det melder nyhetsbyrået Reuters.
  • Haaretz skriver at Netanyahus planlagte tale - som skulle holdes 09.30 norsk tid - er utsatt som følge av at regjeringstopper har truet med å oppløse regjeringen dersom Netanyahu bremser lovforslaget.
  • Ifølge Reuters ber fagforeningen Histadrut - med over 800 000 medlemmer - om generalstreik mot reformforslaget. Fagforeningene for helsearbeidere og kommunalt ansatte har også gått til streik.
  • Havner i Haifa og Ashdod har blitt stengt som følge av streiken.
  • Den israelske sikkerhetsministen Itamar Ben-Gvir truer med oppløse regjeringen dersom Netanyahu trekker lovforslaget. Det skriver N12 News på Twitter.
  • Flytrafikken fra Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv er rammet som følge av protestene og streik, bekrefter luftfartsmyndighetene i landet.

Det skriver blant annet Kann-journalist Amichai Stein på Twitter. Den israelske radiojournalisten Yanir Cozin tvitrer det samme rett før klokka 08.00 norsk tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer