Ber om at drapssiktet ikke blir forhåndsdømt

Forsvarsadvokat Fredrik Verling ber om at hans drapssiktede klient ikke blir forhåndsdømt.

SKAL MØTE KLIENTEN: Forsvarsadvokat Fredrik Verling skal møte sin klient i ettermiddag. Da vil de ta stilling til om de vil anke fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
SKAL MØTE KLIENTEN: Forsvarsadvokat Fredrik Verling skal møte sin klient i ettermiddag. Da vil de ta stilling til om de vil anke fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Den 32 år gamle mannen fra Litauen nekter straffskyld, men Bergen tingrett har funnet at det er skjellig grunn til å mistenke han for å ha tatt livet av åtte år gamle Monika Sviglinskaja. Hun ble funnet død i en sokkelleilighet på Steinsland i Sund kommune på Sotra 14. november 2011.

Bergen tingrett har varetektsfengslet 32-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud. Han blir også nektet tilgang til media.

Medisinsk begrunnelse Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier at hans klient har blitt framstilt for en lege som har skrevet rapport om hans medisinske tilstand.

- Det skal noe til for at en siktet person skal slippe å møte i retten i et fengslingsmøte. Retten har godkjent den medisinske begrunnelsen for dette. Nå vil jeg møte min klient for å gå gjennom saken. Deretter vil vi ta stilling til om vi vil anke kjennelsen fra Bergen tingrett, eller akseptere den, sier Verling.

32-åringen har vært i ett avhør med politiet, men det ble avsluttet etter kort tid fordi politiet mente det ikke hadde noen hensikt å fortsette.

Ber om varsomhet - Det er ikke avtalt noe nytt avhør med politiet. Jeg har fått en del dokumenter i saken og vil gjennomgå disse. Jeg registrerer at det er et stort press mot politiets tidlige etterforskning i saken. I den sammenheng vil jeg også be pressen om å være varsomme med å forhåndsdømme min klient, sier Verling.

Han understreker at hans klient har krav på en grundig etterforskning, noe som også kan tale til hans fordel.

- Stort antall vitner Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at etterforskningen nå vil konsentrere seg om et stort antall vitneavhør.

- I tillegg må vi gjennomgå beslaglagt materiale som vi har hentet fra siktedes bopel. Det gjelder datamaskin, mobiltelefon og annet. Elektroniske spor vil også være tema i vårt arbeid. Vi har mye å gjøre i den fengslingsperioden vi har fått kjennelse i dag, sier Onarheim.

Han vil ikke svare på spørsmål om den massive kritikken som Hordaland politidistrikt blir utsatt for.

- Vi vil ha fokus på det arbeidet vi gjør nå. Det som har skjedd tidligere er ikke i vårt fokus nå, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

MYE ARBEID: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at det er mye etterforskningsarbeid å gjøre i fengslingsperioden på fire uker. Foto: Eivind Senneset
MYE ARBEID: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at det er mye etterforskningsarbeid å gjøre i fengslingsperioden på fire uker. Foto: Eivind Senneset Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer