Ber om at drapssiktet ikke blir forhåndsdømt

Forsvarsadvokat Fredrik Verling ber om at hans drapssiktede klient ikke blir forhåndsdømt.

SKAL MØTE KLIENTEN: Forsvarsadvokat Fredrik Verling skal møte sin klient i ettermiddag. Da vil de ta stilling til om de vil anke fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
SKAL MØTE KLIENTEN: Forsvarsadvokat Fredrik Verling skal møte sin klient i ettermiddag. Da vil de ta stilling til om de vil anke fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Den 32 år gamle mannen fra Litauen nekter straffskyld, men Bergen tingrett har funnet at det er skjellig grunn til å mistenke han for å ha tatt livet av åtte år gamle Monika Sviglinskaja. Hun ble funnet død i en sokkelleilighet på Steinsland i Sund kommune på Sotra 14. november 2011.

Bergen tingrett har varetektsfengslet 32-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud. Han blir også nektet tilgang til media.

Medisinsk begrunnelse Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier at hans klient har blitt framstilt for en lege som har skrevet rapport om hans medisinske tilstand.

- Det skal noe til for at en siktet person skal slippe å møte i retten i et fengslingsmøte. Retten har godkjent den medisinske begrunnelsen for dette. Nå vil jeg møte min klient for å gå gjennom saken. Deretter vil vi ta stilling til om vi vil anke kjennelsen fra Bergen tingrett, eller akseptere den, sier Verling.

32-åringen har vært i ett avhør med politiet, men det ble avsluttet etter kort tid fordi politiet mente det ikke hadde noen hensikt å fortsette.

Ber om varsomhet - Det er ikke avtalt noe nytt avhør med politiet. Jeg har fått en del dokumenter i saken og vil gjennomgå disse. Jeg registrerer at det er et stort press mot politiets tidlige etterforskning i saken. I den sammenheng vil jeg også be pressen om å være varsomme med å forhåndsdømme min klient, sier Verling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer