SKAL MØTE KLIENTEN: Forsvarsadvokat Fredrik Verling skal møte sin klient i ettermiddag. Da vil de ta stilling til om de vil anke fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
SKAL MØTE KLIENTEN: Forsvarsadvokat Fredrik Verling skal møte sin klient i ettermiddag. Da vil de ta stilling til om de vil anke fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett. Foto: Eivind Senneset/DagbladetVis mer

Ber om at drapssiktet ikke blir forhåndsdømt

Forsvarsadvokat Fredrik Verling ber om at hans drapssiktede klient ikke blir forhåndsdømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den 32 år gamle mannen fra Litauen nekter straffskyld, men Bergen tingrett har funnet at det er skjellig grunn til å mistenke han for å ha tatt livet av åtte år gamle Monika Sviglinskaja. Hun ble funnet død i en sokkelleilighet på Steinsland i Sund kommune på Sotra 14. november 2011.

Bergen tingrett har varetektsfengslet 32-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud. Han blir også nektet tilgang til media.

Medisinsk begrunnelse Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier at hans klient har blitt framstilt for en lege som har skrevet rapport om hans medisinske tilstand.

- Det skal noe til for at en siktet person skal slippe å møte i retten i et fengslingsmøte. Retten har godkjent den medisinske begrunnelsen for dette. Nå vil jeg møte min klient for å gå gjennom saken. Deretter vil vi ta stilling til om vi vil anke kjennelsen fra Bergen tingrett, eller akseptere den, sier Verling.

32-åringen har vært i ett avhør med politiet, men det ble avsluttet etter kort tid fordi politiet mente det ikke hadde noen hensikt å fortsette.

Ber om varsomhet - Det er ikke avtalt noe nytt avhør med politiet. Jeg har fått en del dokumenter i saken og vil gjennomgå disse. Jeg registrerer at det er et stort press mot politiets tidlige etterforskning i saken. I den sammenheng vil jeg også be pressen om å være varsomme med å forhåndsdømme min klient, sier Verling.

Han understreker at hans klient har krav på en grundig etterforskning, noe som også kan tale til hans fordel.

- Stort antall vitner Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at etterforskningen nå vil konsentrere seg om et stort antall vitneavhør.

- I tillegg må vi gjennomgå beslaglagt materiale som vi har hentet fra siktedes bopel. Det gjelder datamaskin, mobiltelefon og annet. Elektroniske spor vil også være tema i vårt arbeid. Vi har mye å gjøre i den fengslingsperioden vi har fått kjennelse i dag, sier Onarheim.

Han vil ikke svare på spørsmål om den massive kritikken som Hordaland politidistrikt blir utsatt for.

- Vi vil ha fokus på det arbeidet vi gjør nå. Det som har skjedd tidligere er ikke i vårt fokus nå, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

MYE ARBEID: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at det er mye etterforskningsarbeid å gjøre i fengslingsperioden på fire uker. Foto: Eivind Senneset
MYE ARBEID: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at det er mye etterforskningsarbeid å gjøre i fengslingsperioden på fire uker. Foto: Eivind Senneset Vis mer