Ber om at tiltalen mot Uppstrøm trekkes

- Det er umulig å få ham for retten i Norge, sier advokat Trygve Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten framsatte ønsket like før Bergen tingrett tok en pause tirsdag formiddag. Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen var da i gang med sitt innledningsforedrag der han vil påvise at Staffs klient Carl Fredrik Seim er skyldig i en lang rekke lovbrudd.

Grunnen til at Staff mener tiltalen mot Uppstrøm må trekkes, er at hans kone og datter da blir mer verdifulle som vitner.

Den omfattende rettssaken der Seim og Uppstrøm er tiltalt kom i gang etter at det tirsdag morgen ble endelig klart at det ikke er mulig å få Uppstrøm til Norge. Staff har tidligere kritisert retten for å gjøre for lite for å tvinge den tiltalte 63-åringen til å stille i retten. Staff mener at det har avgjørende betydning for hans klient at Uppstrøm forklarer seg.

Overfor pressen forsterket han kritikken:

- Retten har mistet sjansen til å få Uppstrøm til å møte ved at den ikke gjorde mer for å få ham overført til et norsk sykehus, sier Staff. Han mener Uppstrøm nå har levert oppskriften på å unndra seg rettsforfølgelse i Norge.

- Tiltalen mot Uppstrøm kan like godt trekkes. Da kan hans kone og datter føres som vitner. Da har de plikt til å forklare seg sant, sier Staff. Den plikten har de ikke hvis det kan skade Uppstrøm.

Statsadvokat Stolt-Nielsen gir uttrykk for at han har liten sans for forslaget fra Staff og kritikken om at retten har gjort for lite for å få tak i Uppstrøm.

- Det er helt urealistisk å tenke seg at en skulle hale en psykisk syk mann ut av et sykehus i England for å overføre ham til Norge mot protester fra hans lege, sier statsadvokaten.

(NTB)