Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om åtte års fengsel for 66-åring etter overgrep mot 62 barn

42 av barna han står tiltalt for å ha forgrepet seg på er norske - 20 er fra Filippinene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor mener en 66 år gammel mann bør dømmes til fengsel i åtte år for nettovergrep mot 42 norske og 20 filippinske barn.

Aktor, statsadvokat Marit Bakkevik, holdt sin prosedyre i Bergen tingrett onsdag, melder NRK.

Mannen er blant annet tiltalt for å ha bestilt direktesendte overgrep fra Filippinene ved å overføre penger til en familie på Filippinene som sendte ham overgrepsmateriale i retur.

Ba om frifinnelse


Tiltalepunktene om de 42 barna i Norge omfatter dreier seg om barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett.

Mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, krevde på sin side frifinnelse for flere av de mest alvorlige tiltalepunktene.

- Vi er i denne saken i en helt annen verden enn straffer som er dømt i andre saker med grove overgrep mot barn. Aktors konklusjon på åtte år er for mye, sa Didriksen i retten.

Pågrepet i fjor sommer

Han krevde på sin siden at klienten hans måtte frifinnes for en rekke punkter i tiltalen, blant annet punktet om menneskehandel og at han skal ha beordret de filippinske barna.

– Han må dømmes på mildeste måte, mente Didriksen.

Mannen ble pågrepet i fjor sommer og møter nå i Bergen tingrett, tiltalt for overgrep og besittelse av store mengder bilder og filmer av overgrep mot barn. Han erkjente delvis straffskyld da rettssaken mot ham startet i slutten av oktober.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media