Ber om avlytting av barnelokking

Politidirektør Ingelin Killengreen vil endre loven, slik at politiet kan avlytte personer som forbereder seksuelle overgrep.

LOVENDRING: Politidirektør Ingelin Killengreen vil ha utvidet adgang til avlytting i saker som gjelder mulig overgrep mot barn.

Foto: Knut Falch / SCANPIX
LOVENDRING: Politidirektør Ingelin Killengreen vil ha utvidet adgang til avlytting i saker som gjelder mulig overgrep mot barn. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det er Kripos, som er helt sentral i etterforsking av overgrep mot barn, som kommer med forslaget i et høringsnotatet om «Skjult kontroll - åpen informasjon».

Støtter Kripos I sitt høringsbrev til departementet støtter Politidirektoratet Kripos på dette punktet.

I straffelovens paragraf 201a heter det at den som har avtalt et møte med et barn under 16 år, og som med forsett om å begå blant annet seksuell omgang med vedkommende, og har kommet fram til møtestedet eller et sted hvor møtestedet kan iakttas, straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

Villfarelse om alder utelukker ikke straffskyld, med mindre ingen uaktsomhet foreligger i så måte.

Kontroll Kripos mener at den handlingen som beskrives i loven i seg selv må karakteriseres som et overgrep, og at det er tilstrekkelig til å begrunne kommunikasjonskontroll i form av avlytting.

- I den forbindelse vil en også bemerke at det er innholdet i kommunikasjonen som i realiteten vil være avgjørende i vurderingen om forsettskravet i loven er oppfylt. Bevis for at det har vært kontakt mellom offer og overgriper, er ikke tilstrekkelig, understreker Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer