Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om bistand fra Kripos i bortføringssakene på Romerike

Vil vurdere sakene opp mot potensielle moduskandiater.

ETTERLYST: Vitnebeskrivelser oppgir at mannen som forsøkte å dra ei jente inn i en bil på Romerike forrige fredag, ser slik ut, og etterlyser mannen. Foto: Romerike politidistrikt
ETTERLYST: Vitnebeskrivelser oppgir at mannen som forsøkte å dra ei jente inn i en bil på Romerike forrige fredag, ser slik ut, og etterlyser mannen. Foto: Romerike politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike har nå bedt Kripos om bistand til å vurdere om det kan være noen sammenheng mellom de to bortføringsforsøkene i distriktet forrige uke, skriver Romerikes Blad.

- Politiet på Romerike undersøker om det er en sammenheng mellom episodene her i distriktet. I tillegg ber vi nå om hjelp av Kripos til å vurdere eventuelle sammenhenger mellom episodene på Romerike med andre saker av tilsvarende art. Kripos vil også kunne vurdere sakene opp mot potensielle moduskandidater, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til avisen.

Flere tilfeller Det var torsdag forrige ukr en 13 år jente blr forsøkt dratt inn i en bil i Eidsvoll. Dagen etter skjedde det samme i Fet kommune.

Det har vært meldt om flere lignende tilfeller på Østlandet de siste ukene, og senest fredag morgen ble en elleve år gammel jente forsøkt lokket inn i en bil da hun var på vei til skolen i Sandvika.

Jenta har overfor politiet beskrevet en mørkhudet mann i hvit varebil som kjørte opp til henne i en hvit varebil og spurte om hun ville sitte på. 11-åringen ble redd og løp fra stedet. Politiet var ute i området og søkte etter den beskrevne bilen, men har ennå ikke funnet den.

Tirsdag ettermiddag ble en åtte år gammel gutt forsøkt lokket inn i en bil i Lommedalen. Han beskrev mannen i bilen som mørk og med skjegg, mens bilen ble betegnet som en blå personbil.

Torsdag fikk en 13 år gammen jente en lignende henvendelse på samme sted. En person i blå bil spurte jenta om hun ville sitte på, før jenta stakk fra stedet. Politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom hendelsene.

Fantomtegning Beskrivelsene av mennene og bilene varier, men etter opplysninger fra vitner valgte politiet i går å gå ut med en fantomtegning av mannen som forsøkte å dra en 15 år gammel jente inn i bilen sin fredag 21. september i nærheten av gamle Øvre Dalen skole i Gan. Jenta klarte å rive seg løs og komme seg vekk fra mannen.

Vitner har forklart at en mann med hvite bukser og mørk hettegenser har oppholdt seg i nærheten av skolen både den aktuelle dagen og ved enkelte anledninger i ukene forut for hendelsen.

Politiet ber også alle som parkerte bilen sin ved Øvre Dalen skole mellom 1. og 21. september om å kontakte Fet og Rælingen lensmannskontor.

I begge tilfellene på Romerike kjørte gjerningsmannen en varebil. 13-åringen som ble forsøkt bortført torsdag 20. september har beskrevet kassebilen som rød, men 15-åringen som ble forsøkt bortført dagen etter beskriver den som grå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media