Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om bud

I Arendal selger frikirken sitt eget gudshus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er selvfølgelig ikke manglende kollekt som gjør at Arendal Frikirke selger det gamle kirkebygget i Arendal sentrum. Menigheten har kjøpt den gamle fylkemannsboligen og bygger ny kirke litt lenger unna sentrum. Derfor legger de ut den gamle kirken for salg.

Den gamle kirken ligger på en høyde i sentrum med utsikt over byen, bare to minutters gange fra torget i Arendal. Ikke den minst attraktive tomta i sørlandsbyen med andre ord. Men hvor mye koster egentlig en kirke i disse dager? Menigheten har ikke satt noen minstepris på gudshuset.

- Det er i og for seg markedet som bestemmer prisen, vi har ikke konkretisert noen minstepris, sier pastor Halvard Myhren til Dagbladet.no.

Frikirken har foreløpig ikke fått noen bud på bygget, men Myhren hevder at flere seriøse interessenter har meldt seg.

- Kan hvem som helst kjøpe kirken?

- I utgangspunktet har vi ingen begrensninger på hvem vi selger til.

- Betyr det at den lokale strippeklubben eventuelt kan kjøpe bygningen?

- Vi må vurdere ut fra hvem som er interessert, sier Myhren og fastholder at de ikke har noen vedtak i menigheten som regulerer hvem som får overta kirkebygget.

Skulle du få tilslaget på kirken må du regne med å vente på at menigheten skal flytte ut. Den nye kirken blir ikke ferdig før mot slutten av året.

- Skulle kjøperen ha et presserende behov regner jeg med at vi skal finne en interimordning alle kan leve med, sier Myhren til Dagbladet.no.

TIL SALGS: Arendal Frikirke selger kirken sin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media