Ber om dødsstraff for nordmennene

Påtalelederen i Kongo sier han vil gå inn for at Tjostolv Moland (28) og hans 27-årige kamerat dømmes til døden.

SIKKER: Oberst Jacob Samwaka er overbevist om at de to nordmennene drepte sjåføren de hadde leid inn. Han sier at det var Moland som løsnet skuddet. Foto: Espen Røst / Dagbladet
SIKKER: Oberst Jacob Samwaka er overbevist om at de to nordmennene drepte sjåføren de hadde leid inn. Han sier at det var Moland som løsnet skuddet. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KISANGANI (Dagbladet): Oberst Jacob Samwaka har bestemt seg for hvilken skjebne han ønsker for Vegårshei-mannen Tjostolv Moland og hans 27-årige kamerat.

— Hvis man dreper et annet menneske er den aller strengeste straff forventet. Det er dødsstraff, sier obersten til Dagbladet.

Han er øverste leder i provinsens militære påtalemyndighet. Nå er han overbevist om at nordmennene skjøt og drepte sjåføren sin, seksbarnsfaren Abedi Kasongo.

— Jeg er ikke dommer, men vi vil legge ned påstand om at dommeren dømmer dem til døden, sier han.

Skytes Rettssaken vil bli gjennomført en ukes tid etter at etterforskingen er ferdig. De militære etterforskerne er nå helt i sluttfasen. De sier de kan bli ferdige i løpet av en ukes tid.

— Det som gjenstår er denne reisen for å finne drapsvåpenet, sier han.

Tjostolv Moland har forklart i avhør at han gravde ned et våpen mens han var på flukt i jungelen. Han skal være med og påvise hvor våpenet er gravd ned. Det er en dagsreise hver vei til dette stedet. Turen skal gjennomføres snart, men det er ikke satt noen endelig dato for den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer