- Ber om ekstern evaluering

Politifolkene som etterforskes i Obiora-saken vil omplasseres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolkene som pågrep Eugene Obiora mener selv at tjenestemenn som etterforskes av Spesialenheten for politisaker bør omplasseres til andre arbeidsoppgaver.

Politifolkene som deltok i pågripelsen av Eugene Obiora (48), som senere døde, ber nå om at det gjennomføres en ekstern evaluering etter saken.

Etter at Spesialenheten for politisaker innledet sin etterforskning av dødsfallet, fortsatte tre av de fire tjenestemennene i sine vanlige oppgaver, mens én ble flyttet etter eget ønske.

- Forstår reaksjonene

Blant enkelte vakte det harme at tre av politimennene fortsatte i sine stillinger etter at Obiora døde, skriver Adressa.no. De fire tjenestemennene uttrykker forståelse for at enkelte reagerte på dette.

- Det kan være gjenstand for evaluering i ettertid om det skal innføres rutiner slik at politifolk får andre oppgaver mens etterforskning pågår. Dette kan være riktig overfor den enkelte tjenestemann, men også i forhold til publikums tillit til systemet, sier tjenestemennene.

De presiserer imidlertid at dagens regler må endres for at en slik ordning skal fungere. Med dagens regler ville tjenestemennene ha følt det som en forhåndsdom om politimesteren hadde beordret dem til andre arbeidsoppgaver som følge av Obiora-saken.

(NTB)

<B>OMSTRIDT:</B> Polititjenestemennene som er under etterforskning etter dødsfallet til Eugene Obiora ber om en ekstern granskning.