Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo Frp

Ber om ekstra­ordinært møte

Nestlederne i Oslo Frp ber om et ekstraordinært fylkesstyremøte etter at fylkeslederen åpnet for å vrake Siv Jensen fra førsteplass på valglista.

FRP: Nestlederne i Oslo Frp ber om et ekstraordinært fylkesstyremøte etter at fylkeslederen åpnet for å vrake Siv Jensen fra førsteplass på valglisten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRP: Nestlederne i Oslo Frp ber om et ekstraordinært fylkesstyremøte etter at fylkeslederen åpnet for å vrake Siv Jensen fra førsteplass på valglisten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

De vil tirsdag be om at møtet holdes så snart som mulig, bekrefter politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen overfor NRK. Han utdyper at de ønsker en redegjørelse fra leder i Oslo Frp, Geir Ugland-Jacobsen.

- Situasjonen nå med meningsutveksling i mediene er uholdbar i lengden og potensielt skadelig for partiet, sier Meeg-Bentzen.

I et intervju med Finansavisen i helga ga Ugland-Jacobsen uttrykk for at det ikke skulle ligge noen automatikk i at partileder Siv Jensen vil bli innstilt på førsteplass på Oslo Frps liste til stortingsvalget neste år. Jensen beskrev seinere utspillet som «ikke akseptabelt».

BERØRT: Siv Jensen snakker om hvordan det var å miste svogeren rett før en valgkamp i lørdagens Lindmo. Vis mer

Ugland-Jacobsen har i lengre tid frontet at partiets politiske linje bør dreies i en nasjonalliberalistisk retning.

Dette ble heller ikke tatt godt imot hos Jensen, som ga beskjed om at hun forventer at lokallaget innordner seg det politiske retningsvalget som har forankring i landsmøtet.

Diskusjonen har ført til at flere av Frps lokallag har bedt sentralstyret om å legge ned Oslo Frp.

- Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i et opprop som blant andre fylkeslederne i Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Viken og Trøndelag skal ha stilt seg bak. .

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!