Ber om erstatning etter lekeulykke

Oslo kommune har fått et erstatningskrav på nærmere én million kroner etter at en fireåring døde i et lekeapparat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til fireåringen har vært helt sykemeldt siden ulykken i kommunale Solveien barnepark i mars i fjor. Fireåringen Edward lekte i et lekeapparat da en klessnor i jakka hans hang seg fast mellom ei sklie og lekeapparatet.

Skyldig

Politiets etterforskning konkluderte med at lekeapparatet ikke var forskriftsmesssig sikret og at kommunen var skyld i ulykken. I august i fjor ble Oslo kommune ilagt et forelegg på 200 000 kroner. Bystyret i Oslo erkjente skyld og vedtok forelegget.

Gjennom advokat har Edwards foreldre nå rettet et sivilt krav om erstatning og oppreising mot kommunen. Foreldrenes advokat, Mette Yvonne Larsen, varsler også at 4-åringens tre søsken kan bli omfattet av kravet om oppreisning som er rettet mot kommunen.

Ønsker ro

- Mine klienter ønsker ingen rettssak, men at kommunen erkjenner ansvaret og går med på en minnelig løsning. Kravet er derfor sendt direkte til Bydel Norstrand som har videresendt det til byrådsavdelingen for barn og utdanning i Oslo. Ballen ligger nå hos kommunen. Om ikke vi blir enige går saken til rettsapparatet, sier Larsen til Dagbladet.no.

I kravet til kommunen ber foreldrene om menerstatning. Siden ulykken har moren vært helt sykemeldt, mens faren har vært delvis sykemeldt. De har jevnlig besøkt psykolog. To psykolograpporter slår fast at de begge er rammet av posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Faren er tilstede for at foreldrenes lidelser vil gi dem varige men. Foreldrene ber derfor om minst 450 000 kroner i erstatning fra kommunen i menerstatning.

Fikk ikke psykolog

Foreldrene ber også om å få dekket omlag 130 000 kroner i faktiske utgifter de er påført etter sønnens død. Dette er blant annet utgifter til gravferd og gravstein, og kjøring og parkering. Foreldrene ber også om å få dekket sine advokatutgifter samt kostander til privat psykolog.

Ved juletider i fjor fikk ekteparet beskjed om at de ikke lenger får dekket sine utgifter til psykologsamtaler. Foreldrene til fireåringen ble oppfordret til å bruke det kommunale psykologtilbudet. På grunn av kapasitetsproblemer har de fått avslag om psykologtimer med eksperter innen krisepsykologi. Private psykologer med kommunal avtale har minst seks måneder lange ventelister. Derfor har foreldrene til Edward fortsatt hos sin private psykolog og ber kommunen dekke deres utgifter.

De etterlatte ber også om oppreisning fra kommunen. Noe beløp er ikke nevnt i kravet til kommunen, men advokat Larsen antyder at de totale krav vil bli på nærmere én million kroner.

<B>LEKEAPPARATET: Fireåringen ble hengende fast i dette lekeapparatet iSolveien barnepark i mars i fjor.i
DØDE: Edward (4)