VENTER PÅ DOM: Aktor ber om fem og et halvt års fengsel for den narkotiltalte antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
VENTER PÅ DOM: Aktor ber om fem og et halvt års fengsel for den narkotiltalte antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer

Ber om fem og et halvt års fengsel for antatt HA-leder

Aktor ber om fem og et halvt års fengsel for den narkotiltalte antatte Hells Angels-lederen Leif Ivar Kristiansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En annen tiltalt i samme sak kan få betydelig strafferabatt etter å ha vitnet mot Kristiansen. Aktoratet mener han bør dømmes til samfunnsstraff.

Leif Ivar Kristiansen (51) og fire andre menn er tiltalt i forbindelse med et parti på 9,9 kilo hasj, som ble beslaglagt av politiet i mai 2009.

Politiet mener Kristiansen var bakmann og den som hadde bestilt hasjpartiet, og mener materiale fra kommunikasjonskontroll underbygger det. Politiet avlyttet de siktede i saken i over ett år, fra april 2009 til mai 2010.

Skremte med Hells Angels Kristiansen er også tiltalt for ran, fordi han skal ha truet til seg flere hundre tusen fra to medtiltalte, som erstatning for det beslaglagte hasjpartiet.

Kristiansen brukte sin sentral posisjon i Hells Angels for å skremme de andre til å betale, hevdet statsadvokat Per Morten Schjetne i sin prosedyre.

Leif Ivar Kristiansen har lenge vært den antatte lederen av Hells Angels i Norge.

Ville bryte Aktoratets hovedvitne er en 32 år gammel trondheimsmann, som også er tiltalt i saken. Han har tidligere drevet hasjsalg i stor stil.

For ett års tid siden ville han ifølge eget utsagn bryte med fortida og legge alle kort på bordet. Han er nå på et program for vitnebeskyttelse.

I tingretten har han framstilt Leif Ivar Kristiansen som nøkkelmann i narkotikaomsetningen i Trondheim. Trusler og vold var en sentral del av denne virksomheten.

Hans befatning med hasjpartiet på nesten ti kilo ville isolert kvalifisert til tre års fengsel, sa Schjetne.

Han mente likevel 32-åringen under tvil kvalifiserte til samfunnsstraff, fordi han hadde brutt med sin rusfortid og var i gang med et opplegg for rehabilitering.

For de tre andre tiltalte er straffepåstanden fra to år til to år og åtte måneder. (©NTB)