Ber om fem og et halvt års fengsel for Svein Ludvigsen

Mener den tidligere fylkesmannen (72) har manipulert, presset og utnyttet unge asylsøkere til sex.

LUDVIGSEN-SAKEN: Politisk redaktør i Nordlys Skjalg Fjellheim tror alle potensielle utfall fra Ludvigsen-saken vil få dramatiske konsekvenser. Video: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Statsadvokat Tor Børge Nordmo mener Svein Ludvigsen må dømmes etter alle postene i tiltalen mot ham for å ha utnyttet sin stilling, overmaktsforhold eller sårbar situasjon til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge mannlige asylsøkere.

Statsadvokaten ber om fem og et halvt års fengsel for den tidligere fylkesmannen og fiskeriministeren med et varetektsfradrag på 37 dager.

- Han har hatt en usedvanlig høy stilling. Det er annerledes enn en lege, lærer, prest eller fotballtrener, sier Nordmo.

Ludvigsen har hele dagen fulgt prosedyren med alvor fra tiltalebenken. Der har han notert flittig under aktorens oppsummering av saken. I morgen kommer svaret fra Ludvigsens forsvarere.

- Manipulert og presset

En 25 år gammel mann forklarte seg i retten om titalls tilfeller av seksuell omgang over seks år, noe Ludvigsen nekter for. Han har imidlertid erkjent tre tilfeller av seksuell omgang først etter at han var ferdig som fylkesmann i 2014. Han har aldri fortalt om den seksuelle kontakten før under rettssaken i Nord-Troms tingrett. Mannen var 17 år da de to først møttes i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer