Ber om fengsel for Odd Reitan i spansk skattejuks-sak

Statsadvokaten vil ha Reitan på tiltalebenken og ber om både elleve års fengsel og millionbøter.

- BESTRIDER ALLE ANKLAGENE: Odd Reitan mener alle punktene i tiltalen mot ham om store skatteunndragelser knyttet til en luksuseiendom på 4 388,99 kvadratmeter i Sierra Blanca i Marbella, er feilaktige. Påtalemyndigheten mener de påståtte lovbruddene kvalifiserer til lang fengselsstraff.
- BESTRIDER ALLE ANKLAGENE: Odd Reitan mener alle punktene i tiltalen mot ham om store skatteunndragelser knyttet til en luksuseiendom på 4 388,99 kvadratmeter i Sierra Blanca i Marbella, er feilaktige. Påtalemyndigheten mener de påståtte lovbruddene kvalifiserer til lang fengselsstraff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips om denne eller lignende saker? Send epost til hkl(A)dagbladet.no, sms til 2400 eller ring 24 00 00 00.

MARBELLA / MÁLAGA: Omstendighetene rundt Odd Reitans kjøp av en enorm luksuseiendom i Marbella i 2004 hjemsøker ennå matmilliardæren. Reitan har i flere år vært mistenkt for å ha skjult den virkelige kjøpesummen og seinere manglende skatt på eiendomsverdiene, og nå er etterforskningen avsluttet.

Det særskilte statsadvokatembetet mot korrupsjon og organisert kriminalitet i Marbella har 9. mars tatt ut tiltale mot i alt ti personer for store skatteunndragelser, deriblant Reitan. Dagbladet har fått utlevert tiltalen fra statsadvokatens kontor. Dokumentet er på 49 sider og undertegnet statsadvokat Carlos Yáñez Martínez.

- Vi har tiltalt herr Reitan for to ulike overtredelser, i alt fem lovbrudd, og ber retten om å idømme ham elleve års fengsel, sier en jurist ved statsadvokatembetet til Dagbladet.

Vedkommende har bedt om å ikke bli navngitt, med henvisning til embedets sedvane.

I tillegg til påstanden om høy fengselsstraff, ber påtalemyndigheten om at Reitan ilegges bøter på 1 705 000 euro (ca. 14,6 millioner kroner). På toppen av dette kommer selve skattekravene pluss forsinkelsesrenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer