Ber om fengsel for svart arbeid ved USAs ambassade

For tidligere politimann.

JOBBET SVART: Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for en tidligere ansatt i overvåkingspolitiet som jobbet for den amerikanske ambassaden. 
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
JOBBET SVART: Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for en tidligere ansatt i overvåkingspolitiet som jobbet for den amerikanske ambassaden. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for en tidligere ansatt i overvåkingspolitiet som jobbet for den amerikanske ambassaden. Mannen er tiltalt for skatteunndragelse.

Den 74 år gamle tidligere politimannen møtte torsdag i Drammen tingrett, siktet for å ha unndratt 2,3 millioner kroner fra beskatning i perioden 2004 til 2011.

Politiet mener å kunne bevise at mannen i mange år arbeidet svart i den amerikanske ambassaden. Til sammen skal han ha tjent 2,4 millioner kroner uten å ha betalt skatt. Torsdag la aktor ned påstand om 120 dagers fengsel, melder TV 2.

- Jeg har dårlig helse, og tror jeg ikke klarer 120 dager i fengsel. Jeg hadde håpet på betinget fengsel, forklarte mannen i retten.

Mannen forklarte at han hadde fått beskjed fra skattemyndighetene om at han skylder 1,1 millioner kroner i skatt som må betales innen 10 år. Han forklarte også at han trodde han skattet til USA.

I 2010 avslørte TV 2 at flere tidligere politimenn jobbet svart for den amerikanske ambassaden. Etter det er det blitt kjent at skattemyndighetene fant at flere titalls personer har arbeidet ved ambassaden uten å betale skatt.

I alt 18 saker skal ha blitt vurdert som så alvorlige at de er politianmeldt. Gjeldende sak er en av disse. Det har allerede falt dom mot en av mennene. Follo tingrett dømte ham til 36 dagers fengsel. Det er ventet at påtalemyndigheten kommer til å anke denne dommen.

(NTB)