Ber om fengsel for svart arbeid ved USAs ambassade

For tidligere politimann.

JOBBET SVART: Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for en tidligere ansatt i overvåkingspolitiet som jobbet for den amerikanske ambassaden. 
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
JOBBET SVART: Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for en tidligere ansatt i overvåkingspolitiet som jobbet for den amerikanske ambassaden. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for en tidligere ansatt i overvåkingspolitiet som jobbet for den amerikanske ambassaden. Mannen er tiltalt for skatteunndragelse.

Den 74 år gamle tidligere politimannen møtte torsdag i Drammen tingrett, siktet for å ha unndratt 2,3 millioner kroner fra beskatning i perioden 2004 til 2011.

Politiet mener å kunne bevise at mannen i mange år arbeidet svart i den amerikanske ambassaden. Til sammen skal han ha tjent 2,4 millioner kroner uten å ha betalt skatt. Torsdag la aktor ned påstand om 120 dagers fengsel, melder TV 2.

- Jeg har dårlig helse, og tror jeg ikke klarer 120 dager i fengsel. Jeg hadde håpet på betinget fengsel, forklarte mannen i retten.

Mannen forklarte at han hadde fått beskjed fra skattemyndighetene om at han skylder 1,1 millioner kroner i skatt som må betales innen 10 år. Han forklarte også at han trodde han skattet til USA.

I 2010 avslørte TV 2 at flere tidligere politimenn jobbet svart for den amerikanske ambassaden. Etter det er det blitt kjent at skattemyndighetene fant at flere titalls personer har arbeidet ved ambassaden uten å betale skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer