Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om fire års fengsel for medvirkning til voldtekt

Overfalt kvinne og dro henne delvis bevisstløs inn i et smug Stavanger i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor ber om fire års fengsel for en 44 år gammel mann som medvirket til voldtekt i Stavanger i 2008. Det er ventet at dom i saken faller før jul.

Under hovedforhandlingen i retten i november var det fremdeles uklart om 44-åringen er strafferettslig tilregnelig, skriver Stavanger Aftenblad.

Tirsdag konkluderte de psykiatrisk sakkyndige at mannen i strafferettslig forstand kan betegnes som lettere psykisk utviklingshemmet. Det betyr i tilfellet at han kan dømmes til fengselsstraff.

Episoden fant sted på Storhaug i Stavanger i februar 2008, og aktor legger vekt på den brutaliteten som ble brukt under voldtekten.

Den 35 år gamle kvinnen ble overfalt av mennene og slept inn i et smug, delvis bevisstløs. 44-åringen skal ha holdt henne for munnen og nesen og rundt halsen hennes, slik at hun ikke fikk puste. Samtidig voldtok 44-åringens to år yngre kamerat kvinnen.

42-åringen som voldtok kvinnen ble i november dømt til sju års forvaring, men har anket dommen til Gulating lagmannsrett.

Han har tidligere sonet ti års fengsel for voldtekt i Slovakia, og er også dømt i ytterligere to voldtektssaker, den siste av dem i Tyskland i 2009.

Voldtekten i Stavanger fant sted halvannen måned etter at han slapp ut fra fengsel i Tyskland.

Begge mennene kommer fra Slovakia.

(NTB)