Ber om fire års fengsel for medvirkning til voldtekt

Overfalt kvinne og dro henne delvis bevisstløs inn i et smug Stavanger i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor ber om fire års fengsel for en 44 år gammel mann som medvirket til voldtekt i Stavanger i 2008. Det er ventet at dom i saken faller før jul.

Under hovedforhandlingen i retten i november var det fremdeles uklart om 44-åringen er strafferettslig tilregnelig, skriver Stavanger Aftenblad.

Tirsdag konkluderte de psykiatrisk sakkyndige at mannen i strafferettslig forstand kan betegnes som lettere psykisk utviklingshemmet. Det betyr i tilfellet at han kan dømmes til fengselsstraff.

Episoden fant sted på Storhaug i Stavanger i februar 2008, og aktor legger vekt på den brutaliteten som ble brukt under voldtekten.

Den 35 år gamle kvinnen ble overfalt av mennene og slept inn i et smug, delvis bevisstløs. 44-åringen skal ha holdt henne for munnen og nesen og rundt halsen hennes, slik at hun ikke fikk puste. Samtidig voldtok 44-åringens to år yngre kamerat kvinnen.

42-åringen som voldtok kvinnen ble i november dømt til sju års forvaring, men har anket dommen til Gulating lagmannsrett.

Han har tidligere sonet ti års fengsel for voldtekt i Slovakia, og er også dømt i ytterligere to voldtektssaker, den siste av dem i Tyskland i 2009.

Voldtekten i Stavanger fant sted halvannen måned etter at han slapp ut fra fengsel i Tyskland.

Begge mennene kommer fra Slovakia.

(NTB)