Ber om fire nye uker for terrorsiktede

Framstilles i Oslo tingrett mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiets sikkerhetstjeneste vil be om at de tre siktede i terrorsaken blir varetektsfengslet i fire nye uker når de framstilles i Oslo tingrett mandag formiddag.

To av de siktede har overfor Politiets sikkerhetstjeneste (PST) erkjent at de har hatt terrorplaner, men skal ha forklart seg slik at planene ikke retter seg mot samme mål. Mens den antatte og selvutnevnte hovedmannen, Mikael Davud (39), skal ha ønsket en aksjon mot den kinesisk ambassaden i Oslo, skal Shawan Sadek Saeed Bujak (37) ha lagt planer om et anslag mot den danske avisen Jyllands-Posten og tegneren bak Muhammed-karikaturene, Kurt Westergaard.

Begge vil trolig samtykke i forlenget varetektsfengsling mandag.

Etter det NTB får opplyst, foreligger det ingen planer nå om å endre siktelsen mot de tre i lys av den siste utviklingen i saken. Det må i så fall bety at PST mener å ha bevis for at de tre sammen planla en eller flere terroraksjoner mot samme mål.

Den tredje siktede, PST-informanten David Jakobsen (31), er først ut mandag morgen. Han motsetter seg fengsling og nekter straffskyld etter siktelsen.

(NTB)