Ber om fire uker for siktet stesønn i Øyer-drapet

Siktet for å ha drept stefaren.

FRAMSTILLES I DAG: Kim Andreas Kristiansen. Foto : Privat
FRAMSTILLES I DAG: Kim Andreas Kristiansen. Foto : PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) framstilles for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer kl. 13 i dag.

Kristiansen er siktet for forsettelig drap på stefaren Bjarte Hansen (58), som ble funnet drept i et bål den 16. august i Øyer.

Politiet ber om 4 uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud de første to ukene.

23-åringen har ikke erkjent straffskyld, men har sagt at han var tilstede da stefaren ble drept.

- Han svarer ja på spørsmål når det gjelder de faktiske forhold rundt drapet. Han tror han har forvoldt stefarens død, sa forsvarer Geir Lippestad til Dagbladet i går.

- Han erkjenner langt på vei de faktiske forholdene, men det er alt for tidlig å ta stilling til skyldspørsmålet. Siktelsen er generelt formulert, og det er fortsatt viktige ting som må avklares før jeg kan gi ham råd, sa forsvareren.

Kristiansen meldte seg mandag i forrige uke for politiet i Nederland. Han hadde da vært var etterlyst i flere dager etter at politiet i Gudbrandsdalen fant likrester i et bål i Øyer i Oppland.

Trebarnsfaren Bjarte Hansen (58), som ble funnet drept i bålet den 16. august, var Kristiansens stefar, og de bodde sammen i Kristiansens leilighet i Øyer, like utenfor Lillehammer.