Ber om fire uker varetekt etter P-husdrapet

Ønsker full isolasjon.

BER OM FIRE UKER: Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigsten ba om fire ukers fengsling for fire av de siktede. Foto: Politiet
BER OM FIRE UKER: Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigsten ba om fire ukers fengsling for fire av de siktede. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire personer som er siktet etter P-husdrapet på Grønland natt til tirsdag ble i dag fengslet for fire uker av Oslo tingrett.

Det var natt til tirsdag at en 44 år gammel norskvietnameser ble funnet drept i sin egen BMW i parkeringshuset på Grønlands Torg. Han ble oppdaget av en vekter.

Ni personer er siktet i saken, og fire av disse ble framstilt for fengsling i dag. Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen ba i tingretten om varetekstfengsling for disse fire i ettermiddag.

Brev og besøksforbud Politiadvokaten ber også om at de fire får brev-, besøks- og medieforbud. Han vil be om at de to første ukene blir i full isolasjon, skriver NTB.

Årsaken er frykt for bevisforspillelse.

Fortsatt siktet Siktelsen mot to av de andre i saken utvides, ifølge politiet.

I en pressemelding fredag formiddag meldte politiet:

«Oslo politidistrikt fremstiller i dag fire personer for varetektsfengsling siktet for drap eller medvirkning til drap på en norsk-vietnamesisk mann natt til tirsdag.

Av de tre som var pågrepet og siktet for drap eller medvirking ble to framstilt for varetektsfengsling. Én løslates, men siktelsen er ikke frafalt.

Av de seks som var pågrepet og siktet for etterfølgende bistand er to nå siktet for drap eller medvirkning, og fremstilles for varetektsfengsling i dag. De øvrige fire løslates. Siktelsene står ved lag for etterfølgende bistand for disse fire.»

- Vi mener de har bistått etterpå for å unndra eller skjule noe, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Tre av de drapssiktede skal være en norsk-vietnamesisk kvinne, en norsk-vietnamesisk mann og en norsk mann. To av dem skal være samboere.

- De siktede er i familie eller i samme omgangskrets. De er hovedsakelig norsk-vietnamesere. Bare en er etnisk norsk. Jeg vil ikke kalle noen dem kjenninger av politiet, sier Metlid.

Ingebrigsten sier de foreløpig er tidlig i etterforskningen.

- Det er den samlede etterforskningen så langt som gjør at vi torsdag kveld utvidet siktelsen mot to av dem. Alle de siktede er tilknyttet hverandre, og noen av dem er i familie, sier Ingebrigtsen til NTB.
- Ble advart 44-åringen skal i dagene før drapet ha blitt advart om at noe kunne skje ham, og at han måtte være på vakt. Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

- Det er en tidligere historikk her som er en del av etterforskningen, drapsforsøket i 2012. Det er en sak vi kjenner godt fordi den var under etterforskning hos oss. Vi undersøker om drapet har en direkte tilknytning til det, men vi holder også oppe muligheten for at det kan ligge noe annet bak, sier Metlid til NTB.

Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

Tre kvinner og tre menn skal ha forsøkt å rømme landet i bilen.

Videobilder Politiet har vitneopplysninger fra det aktuelle tidsrommet, men er fortsatt interessert i observasjoner knyttet til parkeringshuset.

Grete Lien Metlid, seksjonssjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, bekreftet overfor Dagbladet på tirsdag at politiet har hentet ut filer fra overvåkingskameraene i parkeringshuset.

Kameraene gir god oversikt over hvem som tar seg inn eller ut, men seksjonssjefen vil ikke kommentere hvorvidt dette har vært utslagsgivende for pågripelsene og siktelsene.

FUNNET HER: En mann ble funnet død i Grønlands Torg P-Hus natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FUNNET HER: En mann ble funnet død i Grønlands Torg P-Hus natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer