Ber om fire ukers varetekt for Malik

Khuram Shabbir Malik (24) hevder at han ikke hadde noe med drapet på drosjesjåfør Afzal Ahmed (27) å gjøre. I dag vil politiet be om fire ukers varetekt for 24-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på Ahmed, som ble drept på Tøyen mandag for to uker siden. Til sammen 16 personer er siktet for drapet på Ahmed. To av dem er varetektsfengslet for to uker. En av dem, Imran Shaukat Ali (24), er etterlyst med navn og bilde. Han har ikke meldt seg.

Meldte seg

Politiet vil i den nærmeste framtid vurdere å frafalle siktelsen mot opptil flere av de 16 som nå er siktet i saken. Mistanken er ikke like sterk mot alle 16.

Khuram Shabbir Malik meldte seg selv for politiet i Oslo klokka 02.30 natt til mandag. Han hadde da med seg sin advokat John Christian Elden.

Malik mener at han har alibi for drapet. Både telefonsamtaler og vitner skal ifølge Dagbladet angivelig gi ham alibi for drapet. 24-åringen skal ha fortalt i politiavhør at han var utenbys da drapet skjedde, og at han først fikk kjennskap til skytingen gjennom TV-nyhetene klokka 21.

Sjekket ut

Klokka 13 i dag framstilles han for varetekt i Oslo forhørsrett, og politiet vil be om fire uker med brev- og besøksforbud.

To andre menn på 21 og 23 år sitter allerede varetektsfengslet. De to ble pågrepet kort tid etter drapet, og politiet ba om fire ukers varetekt for dem.

Oslo forhørsrett mente de to skulle ha to uker med brev- og besøksforbud, og ba politiet sjekke ut en del opplysninger i saken i løpet av denne tiden.

- Vi er ganske à jour. Det er ikke alt vi har fått sjekket ut, men det skyldes at vi ikke har klart å identifisere et par av de personene som ble oppgitt, sier politiinspektør Reidar Bruusgaard til NTB.

Fornyet fengsling

De som allerede er varetektsfengslet, nekter enhver befatning med saken. Men politiets etterforskning ser ikke ut til å ha svek ket mistanken mot de to.

- Det går mot et nytt fengslingsmøte for disse i morgen, sier Bruusgaard. Politiet vil da trolig be om at de blir varetektsfengslet for fire uker.

Etterlyste Imran Shaukat Ali (24) er fremdeles på frifot.

- Vi håper vi snart får tak i han eller at han melder seg, sier Bruusgaard.

Han sier at politiet har fått inn svært mye informasjon i denne saken.

- Det er en svært omfangsrik sak med mange navn og mange impliserte. Vi har samlet inn mye informasjon, men det gjenstår mye arbeid for å analysere denne informasjonen, sier Bruusgaard.

(NTB)