Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om fire ukers varetekt for trusselsiktet torpedo

Mannen (60) siktet for grove trusler mot Kjell Inge Røkke.

FORVSARER: Advokat Benedict de Vibe under fengslingsmøtet i forbindelse med trusselsaken hvor en torpedo er siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke. De Vibe representerer mannen som er siktet for trusler.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FORVSARER: Advokat Benedict de Vibe under fengslingsmøtet i forbindelse med trusselsaken hvor en torpedo er siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke. De Vibe representerer mannen som er siktet for trusler. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I grå genser, hullete dongeribukse og med barbert hode ankom den siktede torpedoen rettssal 130 i Oslo tingrett onsdag.

Der ble det bedt om fire ukers varetekt, hvorav to av dem i full isolasjon, for mannen som er siktet for å ha framsatt grove trusler mot Kjell Inge Røkke.

Benedict de Vibe, som forsvarer den siktede, understreker at hans klient nekter straffskyld.

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ba om lukkede dører da fengslingsmøtet startet. Det fikk han også medhold i. Fengslingsmøtet var over litt før klokka 16.00 i ettermiddag, men en kjennelse kommer først seinere i ettermiddag.

Pågrepet i går

Den 60 år gamle mannen, som er en kjent torpedo og pengeinnkrever, ble pågrepet og siktet tirsdag. Onsdag ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

- Han er siktet for grove trusler over tid. Grunnlaget er en anmeldese fra Kjell Inge Røkke, og blir etterforsket som en alvorlig straffesak. Jeg vil ikke gå inn på når anmeldelsen ble mottatt, men truslene skal ha pågått siden før jul. Hva som ligger bak truslene er det for tidlig å si noe om, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til Dagbladet.

Han sier politiet ikke kan utelukke at det kommer flere pågripelser i denne saken.

- Kjell Inge Røkke har forklart seg, men har ikke blitt avhørt. Det vil bli gjennomført vitneavhør både av tiltalte og fornærmedes omgangskrets. Vil ikke kommentere hvilke beløp det skal være forsøkt presset ut. Vitneavhør er en del av den pågående etterforskningen og siktede har ikke latt seg avhøre foreløpig, forteller han.

- Tar dette med stoisk ro

De Vibe sier hans klient etter vil forsøke å sette saken i et annet lys.

- Min klient har mye med fornærmede å gjøre, blant annet intens møtevirksomhet, men han bestrider at det har vært noen trusler. De sier han er komplett uriktig. Vi får se hvem som til slutt sitter slukøret igjen eller med et smil om munnen. Min klient har blant annet en rekke meldinger på sin telefon som han sier politiet skal få full tilgang til. Og da tror jeg nok saken settes i et litt annet lys. Klienten min tar dette med stoisk ro, sier de Vibe til Dagbladet.

Alvorlige

VG har tidligere omtalt forholdet mellom milliardæren og torpedoen, samt kunsthandleren Per Orveland, som tidligere var samboer med Røkkes avdøde ekskone. Overfor VG hevdet Orveland at Røkke skyldte ham penger fordi han for noen år tilbake hadde fungert som mellommann mellom Røkke og torpedoen.

Meeg-Bentzen sier siktelsen er knyttet til dette forholdet.

- Det er det jo naturlig å tenke seg. Nå skal politiet etterforske for å bringe klarhet i saken, sier han.

Fire uker

Politiet har begjært varetektsfengsling i fire uker, og fikk i retten dommerens medhold i at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører.

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hva som foranlediget at mannen ble pågrepet.

60-åringen er tidligere straffedømt.

Rasmus Woxholt, som er bistandsadvokaten til Kjell Inge Røkke, ønsker ikke å gå i detaljer om hva saken handler om.

- Nå må politiet få ro til å etterforske, sier han til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!