Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ber om fire ukers varetekt

29-åringen siktet i forbindelse med Nokas-ranet fremstilles for varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 29-åringen er siktet for medvirkning til dødsranet. Politiet ved politiadvokat Karsten Monsen ba om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud og ingen tilgang til tv, radio og aviser samt to uker i fullstendig isolasjon, skriver Aftenbladet.no.

Rettsmøtet gikk i dag for lukkede dører og ifølge Stavanger Aftenblad har mannens forsvarer, Erling Kjærmann, anbefalt sin klient å nekte å forklare seg for politiet. Grunnen er ifølge Kjærmann at 29-åringen ikke har fått innsyn i dokumentene. Først når han får se disse vil han forklare seg.

29-åringen vil motsette seg varetekt og nekter straffeskyld, sier Kjærmann.

Mannen driver et utested i Stavanger-området, og avga frivillig DNA-prøve til politiet i Stavanger i høst. På ranstidspunktet bodde han noen få hundre meter fra NOKAS-sentralen i byens sentrum. Lørdag ettermiddag ble den tidligere FN-soldaten pågrepet og siktet for medvirkning til dødsranet.

Kriminalteknikerne har funnet flere ukjente DNA-profiler i Stavanger. David Aleksander Toska og hans samboer, som begge er siktet i saken, leide en leilighet i Smeaheia i månedene før ranet. Det er etterforskningen rundt denne leiligheten som har ført til helgas to pågripelser.

Dagbladet får bekreftet at politiet i Stavanger foreløpig ikke har beviser som knytter 29-åringen til selve ranshandlingen. Hans DNA-profil skal være funnet i leiligheten i Smeaheia.

Den siktede 29-åringen skal ikke være dømt for alvorlige forhold tidligere.

Idol-Kjartan sjokkert over ranssiktelse

<B>RANET:</B> En 29-åring fra Sola utenfor Stavanger fremstilles for varetektsfengsling i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media