Ber om forsoning på Sri Lanka

FNs generalsekretær Ban Ki-moon på besøk i går.

FEIRER: I Sri Lankas hovedstad Colombo har det vært store feiringer siden Tamiltigrene la ned våpnene. Her deltar et singalesisk barn i uniform i markeringene. Foto: AP Photo/Eranga Jayawardena/SCANPIX
FEIRER: I Sri Lankas hovedstad Colombo har det vært store feiringer siden Tamiltigrene la ned våpnene. Her deltar et singalesisk barn i uniform i markeringene. Foto: AP Photo/Eranga Jayawardena/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber seiersherrene på Sri Lanka om å lege sårene etter flere tiår med krig.

Ban ble hilst velkommen av soldater da han ankom Sri Lanka lørdag. Han er den første internasjonale lederen som kommer til landet etter at regjeringen erklærte seier over de tamilske opprørerne i LTTE i begynnelsen av uka, og en rekke av LTTEs ledere ble drept.

- Nå som de lange tiårene med krig er over, er det på tide for srilankerne å lege sårene og forenes uansett etnisk og religiøs identitet, sa Ban etter å ha landet på flyplassen i hovedstaden Colombo.

I løpet av det 24 timer lange besøket skal Ban blant annet besøke flyktningleirer nord på øya der anslagsvis 275.000 internt fordrevne srilankere, for det meste tamiler, er internert. Leirene er under militær kontroll, og adgangen for hjelpeorganisasjoner er begrenset.

Epidemier

FNs mål er å sikre organisasjonene fri tilgang til flyktningene, som nå lever under svært kummerlige forhold. Det er allerede meldt om utbrudd av brennkopper, hudsykdommer og hepatitt som følge av elendige sanitære forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer